Pantelejci se izborili - umesto zgrade, vrtić na Panteleju, počela gradnja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2023, 14:05

Pantelejci se izborili - umesto zgrade, vrtić na Panteleju, počela gradnja

Na mestu gde je investitor pre tri godine želeo da diže zgradu u opštini Pantelej, a kojoj su se građani uspešno usprotivili, položen je kamen temeljac za izgradnju novog vrtića koji će primiti 120 mališana. To će prema rečima nadležnih dodatno smanjiti liste čekanja, a u planu su još tri vrtića na teriotriji grada Niša.

Oko 480 mališana u opštini Pantelej čeka na vrtić i taj broj bi trebalo da bude smanjen nakon 20. januara 2024. godine kada je krajnji rok >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za zvršetak radova.Rok za izgradnju do sledeće godine; foto: JV/T. T.

O tome koliko je za to naselje značajan vrtić govorio je i građanin i jedan od inicijatora da se stane sa investitorskim urbanizmom - Milorad Mikuljanac.

Ovo je mlado naselje koje ima puno dece, kojoj fali obdanište, sportski tereni, uređenje i sve je to krenulo pre tri godine kad je ovde trebalo da se zidaju stambene zgrade. Mi smo se kao građani udružili, tražili smo pomoć Grada i investitor je pristao da se te parcele daju Gradu. U dogovoru sa njima jedna parcela postala je parkovska, a ova druga će umesto zgrade dobiti obdanište - rekao je Mikuljanac.

Položen kamen temeljac; foto: JV/T. T.U prisustvu direktora javnih preduzeća i načelnika niških uprava, kamen temeljac poližile su predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja se pohvalila da joj je to treći vrtić za vreme mandata.

Međutim, dva prethodna vrtića na koje se gradonačelnica poziva, započela je prethodna vlast Darka Bulatovića, a uz kašnjenja, samo su završeni u mandatu Sotirovski. Izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je još 2018. godine, a izgradnja vrtića u Novom Selu nakon nekoliko probijenih rokova i kašnjenja konačno je počela samo tri dana pred izbore 2020. godine na kojima je pobedila Sotirovski.Početak radova okupio direktore svih javnih preduzeća; foto: JV/T. T.

Sotirovski najavljuje još vrtića za decu.

Jesam ponosna jer za dve i po godine mandata, ovo je naš treći vrtić koji ćemo uraditi. Naravno radimo i četvrti, a to je rekonstrukcija Mesne zajednice "Božidar Adžija" i naravno još tri vrtića koje planiramo, to su vrtić u Čairu, u Trupalu koji čeka lokacijske uslove i nešto što smo dogovarali sa ljudima na Ledenoj steni da i oni dobiju jedan vrtić - rekla je Sotirovski.

Direktorka Javno-predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić rekla je da će budući "moderan" vrtić na Panteleju smanjiti liste čekanja, na kojima ima najviše dece upravo sa teritorije opštine Pantelej.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Počinje izgradnja novog vrtića u niškom naselju Pantelej

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Maj.2023

Danas je položen kamen temeljac za vrtić u Studeničkoj ulici u niškoj GO Pantelej..."Sa predsednicom Gradske opštine Pantelej Natašom Stanković položila sam kamen temeljac za vrtić u Studeničkoj ulici za 120 mališana. Posle predškolskih ustanova u Brzom Brodu i naselju „9. maj“ to je...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.