Otvaranje Kardiohirurgije u Nišu 24. novembra

Izvor: JužneVesti.com, 30.Okt.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje Kardiohirurgije u Nišu 24. novembra

Nakon četiri godine od početka izgradnje i nekoliko probijenih rokova, otvaranje Klinike za kardiohirurgiju u Nišu zakazano je za 24. novembar, kaže direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Direktor niškog Kliničkog centra kaže da se samo čeka upotrebna dozvola, ali da očekuje da će je dobiti do datuma predviđenog za svečano otvaranje.

Sve drugo je spremno. Sale su opremljene, materijal se unosi i pri kraju su radovi na parternom uređenju. Od samog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otvaranja zgrada kargiohirirgije sa transplantacionom hirurgijom radiće punim kapacitetom - napominje Radovanović.

Prema rečima Radovanovića, zgradu su već obišle razne komisije, kao i zdravstvena, sanitarna i protivpožarna inspekcija.

S obzirom na to da u Nišu nema kardiohirurga, operacije će u novoj klinici obavljati timovi iz Beograda.

Niški hirurzi će za početak asistirati i edukovati se dok ne dostignu potreban broj samostalnih operacija za zvanje kardiohirurga. Inače, imamo dva subspecijalista i troje na specijalizaciji - objašnjava direktor KC Niš.

Podsetimo, izgradnja zgrade za kardiohirurugiju počela je 2010. godine i prema tadašnjim najavama trebalo je da počne sa radom za najviše dve godine. Međutim, rokovi za završetak su pomerani. Njeno otvaranje je tako bilo najavljeno za mart 2013. godine, ali se nije dogodilo.

Poslednji rok je dao ministar zdravlja Zoran Lončar, koji je pre tri meseca najavio da će prve pacijente ova klinika primiti najkasnije 1. oktobra. Ni to nije ispoštovano, tako da ostaje da se vidi da li će 24. novembra zaista biti otvorena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.