Odlazi vrelina, stiže osveženje - lokalno moguće obilne padavine

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Avg.2020, 10:24

Odlazi vrelina, stiže osveženje - lokalno moguće obilne padavine

Utorak pred nama biće veoma topao, ali uz više oblaka a manje sunca. Letnji iznenadni pljuskovi i grom iz vedra neba, pre podne mogući u Vojvodini, u drugom delu dana u celoj zemlji. U Nišu i okolini pljuskovi se očekuju oko 16 i 18 časova.

Jutarnja temperatura do 24 stepeni, najviša do 35, u Nišu do 34.

Izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom ujutro i pre podne moguća je samo na području Vojvodine, dok će posle podne, a naročito uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i noću grmljavinski razvoji postajati sve učestaliji i u ostalim krajevima.

Lokalno je moguća i pojava grmljavina sa gradom, padavinama više od 20 litara za tri sata, uz olujni vetar.

Vetar će na jugu Banata imati i udare olujne jačine. U Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji uveče i u toku noći vetar u skretanju na severozapadni.

Danas i narednih dana smenjivaće se meteo-upozorenja, žuta i narandžasta, a odnosiće se na moguće obilne padavine, visoku temperaturu i jak vetar.

Oblaci će potpuno prekriti sredu, kada se očekuju i vremenske nepogode.

U predstojećem periodu očekuje nas promenljivo vreme.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.