Izvor: Radio 021, 03.Avg.2020, 13:00

RHMZ: Sutra i u sredu moguće vremenske nepogode u Srbiji

U Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a lokalno su moguće nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, naročito u centralnom i južnom delu zemlje, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su ujutro i pre podne u Vojvodini, dok se posle podne, a naročito uveče i u toku noći vremenske nepogode očekuju i u ostatku zemlje.

Duvaće slab i umeren, u košavskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 24, a najviša od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

U sredu se očekuje nestabilno vreme sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom,  ponegde i gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Od četvrtka će biti promenljivo, smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije. Temperatura će biti oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ najavljuje NEPOGODE: Po JUGU se dan poznaje

Izvor: OkRadio.rs, 03.Avg.2020

U Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a lokalno su moguće nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, naročito u centralnom i južnom delu zemlje, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući...

Nastavak na OkRadio.rs...

RHMZ upozorava: Narandžasti meteo-alarm, sutra vremenske nepogode, od srede još nestabilnije, a temperature...

Izvor: B92, 03.Avg.2020

U utorak posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda - grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova...Nepogode će se u sredu tokom dana intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji. Od srede je na snazi narandžasti meteo-alarm...Duvaće...

Nastavak na B92...

RHMZO: Očekuje se nevreme u centralnoj i južnoj Srbiji

Izvor: VOM.rs, 04.Avg.2020, 08:13

RHMZO: Očekuje se nevreme u centralnoj i južnoj Srbiji. . Republički hidrometeorološki zavod  (RHMZO) izdao je hitno upozorenje na nepogode, grad, olujni vetar i olujne pljuskove, koji se očekuju danas u popodnevnim satima. U Srbiji se   posle podne, uveče i u noći između utorka i srede očekuje...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.