Novo elitno naselje, uređenje prostora kod rampe, buvlja, auto-pijaca i mnogo toga u planu  na Paliluli...

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Feb.2024, 15:36

Novo elitno naselje, uređenje prostora kod rampe, buvlja, auto-pijaca i mnogo toga u planu na Paliluli...

Na hitnoj sednici Gradske opštine Palilula doneta je odluka koja će značajno uticati na urbanistički pejzaž ovog dela Niša. Imanje Poljoprivredno-industrijskog kombinata će biti pretvoreno u gradsko zemljište, a na tom prostoru će biti izgrađeno elitno naselje koje će se protezati na oko 200 hektara iznad Delijskog Visa.

Ova odluka predstavlja važan korak ka transformaciji ovog područja i mogla bi da ima dugoročne posledice na razvoj i kvalitet života u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << delu grada.

Izmene Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) takođe obuhvataju proširenje Kvantaške pijace, koja je već sada važan trgovački centar u ovom delu Niša. Pored toga, planirana je izgradnja buvlje pijace, auto pijace i poligona za auto pijace. Ovo proširenje pijace će dodatno obogatiti ponudu i pružiti više mogućnosti za trgovinu i razmenu robe.

Predsednik opštine Palilula, Bata Vučković, istakao je da će ovim planom biti rešen dugogodišnji problem poplava na ovom području, kao i da će biti predviđena infrastruktura komunalne i objekti od opšteg interesa, uključujući pijacu, obdanište i školu. Takođe je naglasio da Palilula ima veliki razvojni potencijal, posebno na južnom obodu grada, i da će u budućnosti biti obuhvaćen i prostor prema Seličevici, koji nudi mogućnosti za razvoj turizma.

Sednica Gradske opštine Palilula je sazvana po hitnom postupku kako bi se obezbedilo prethodno mišljenje o izmenama GUP-a pre sednice Skupštine Grada Niša, na kojoj će biti doneta konačna odluka. Ova odluka ima potencijal da značajno utiče na budući razvoj Palilule i celokupnog južnog dela grada Niša.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.