Nišlije se opet žale na komarce, najavljeno prvo prskanje iz vazduha

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2023, 09:39

Nišlije se opet žale na komarce, najavljeno prvo prskanje iz vazduha

Komarci koji "pojedoše dušu" i molbe upućene nadležnima da će Nišlije dobiti malariju ako se hitno nešto ne preduzme i da ne mogu sa decom u park zbog upornih komaraca - neke su od žalbi građana prethodnih dana, ali i skoro svakog leta dok čekaju da počnu tretmani suzbijanja ovih insekata. Prvo ovogodišnje prskanje iz vazduha, a drugo sa zemlje u Nišu, najavljeno je za period od 10. do 12. jula.

Prvi tretman suzbijanja komaraca sa zemlje trebalo bi da je obavljen još >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 20. juna, ali su se i nakon toga Nišlije žalile na komarce i poručili nadležnima da "zapraše parkove protiv komaraca, jer će u suprotnom dobiti malariju".

Uz poruku da im "pojedoše dušu" su se preko aplikacije "Prijavi problem" požalili na ovaj problem, ali i ponovo pisali da ne mogu u park "Čair" sa decom zbog ovih insekata.

Da li će gradska vlast da radi u interesu grada i građana za šta ih plaćamo i da interveniše u skladu sa nastalom situacijom, a to je da usled dosta kišnih meseci potrebno je da se prska protiv komaraca bar duplo više kako bi roditelji sa decom mogli uveče da se rashlade u jedinom parku u gradu! Sramota! - pisali su ponovo preko aplikacije "Prijavi problem".

Nadležni su na zvaničnom gradskom sajtu najavili prvo suzbijanje komaraca u Nišu i okolini iz vazduha, a drugo sa zemlje, za period od 10. do 12. jula, na površini od 8.000 hektara.

Komarci će sa zemlje biti prskani četiri puta: 10. jula u večernjem terminu, 11. jula u jutarnjem i večernjem terminu, kao i 12. jula u jutarnjem terminu. Jutarnji termin podrazumeva tretiranje od 05:30 do 8:00, a večernji od 18:30 do 22:00 sata. Planirana površina za tretiranje iznosi 2000 hektara, a koristiće se preparat Ciceron 2.0 ULV - navode na gradskom sajtu.

Iz preduzeća Ekos DDD koje je dobilo ovaj posao u Nišu najavljuju da je avionski tretman planiran za ponedeljak 10. jul, dok će sa zemlje vršiti suzbijanje komaraca u četiri navrata - 10. jula u večernjem terminu, 11. jula i u jutarnjim i u večernjim satima, a 12. jula samo ujutru.

U periodu od 18:30 do 22:00, dva aviona PLZ M-18 izvršiće prvi tretman suzbijanja adultivnih formi komaraca iz vazduha, kojim će biti obuhvaćeno uže i šire gradsko jezgro, kao i sva pripadajuća okolina. Plan je da se ovim tretmanom obuhvati 8.000 hektara. Punjenje i doziranje aviona i brifing izvršiće se istog dana u 16:00 na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu. Registarske oznake aviona kojima će se vršiti tretiranje su: 1. YU-BKM, tip AN 2 2. YU-BPD, tip M-18 - navode iz preduzeća Ekos DDD.

Planirana površina koju će prskati protiv komaraca sa zemlje je oko 2.000 hektara, navode iz preduzeća Ekos DDD, a najavljuju da će u slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika odložiti tretman za prvi naredni dan kada uslovi budu pogodni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš: Suzbijanje komaraca sa zemlje i iz vazduha

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jul.2023

Prvo prskanje protiv komaraca u gradu i okolini iz vazduha i drugo sa zemlje biće obavljeno od 10. Jula 2023. Godine do 12. Jula 2023. godine...Iz vazduha će tretman prskanja komaraca biti obavljen 10. jula od 18.30 do 22 sata, sa dva aviona na površini od 8000 hektara...Komarci će sa zemlje biti...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.