Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Nov.2020, 11:34

Niškoj odbornici sa invaliditetom Jasmini Barać Perović naknada za pomoć drugog lica

Posle dogovora sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i pronalaženja zakonske mogućnosti, odbornici Jasmini Barać Perović biće omogućen pratilac za potrebe njenog angažovanja u radu Skupštine grada Niša.

Ukoliko odbornici Skupštine grada Niša na predstojećoj sednici zakazanoj za 30. novembar 2020. godine izglasaju promenu Odluke o naknadama odbornika, predsednika i članova radnih tela omogućiće odbornici Jasmini Barać Perović >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << isplatu mesečne naknade kojom će moći da izmiruje troškove pratiocu koji bude angažovan.

U zgradi Gradske uprave u toku je rekonstrukcija toaleta radi prilagođavanja uslova boravka osobama sa invaliditetom. Radovi se izvode uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Grad Niš je uspešno realizovao projekat prilagođavanja saobraćajnica i prelaza u gradskom jezgru za osobe sa invaliditetom čime je nedavno zaslužio i priznanje Zaštitnika građana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.