Niški kardiolozi postavili rekord: Ugrađeno sedam mikro-pejsmejkera u jednom danu

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Apr.2024, 12:17

Niški kardiolozi postavili rekord: Ugrađeno sedam mikro-pejsmejkera u jednom danu

Niški kardiolozi na čelu sa prof. dr Tomislavom Kostićem, postavili su impresivan rekord na Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu. U toku jednog dana, tim lekara uspešno je ugradio čak sedam mikro-pejsmejkera, što predstavlja izuzetan poduhvat u ovoj specijalnosti.
Prema tvrdnjama stručnjaka, nijedan drugi medicinski centar u svetu nije izveo ovako veliki broj ovih procedura u istom vremenskom periodu.
Ugradnja mikro-pejsmejkera predstavlja naprednu intervenciju koja eliminiše potrebu za hirurškim rezom, a uređaj se umesto toga plasira kroz femoralnu venu, što značajno smanjuje mogućnost komplikacija i čini proceduru udobnijom za pacijente. Značaj ovog dostignuća...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.