Niški Vodovod: Tokom dana se očekuje mesečna kiša, ali odvodni sistem je spreman

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2020, 16:28

Niški Vodovod: Tokom dana se očekuje mesečna kiša, ali odvodni sistem je spreman

Kiša u Nišu pada od prepodneva bez prestanka, a u preduzeću za vodovod i kanalizaciju Naissus kažu da nema većeg zadržvanja vode na niškim ulicama. Iako se očekuje da danas padnu mesečne padavine, u ovom preduzeću tvrde da je kanalizacioni sistem stabilan i u funkciji i da jedini problem mogu da naprave smeće, šut i grane koje zapuše slivnike. Zato su, tvrde, ekipe u pripravnosti i čistiće slivnike koji se zapuše.

Letnje kiše ove 2020. godine Nišlije u mnogim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << delovima grada čekaju u strahu, jer su do sada neki i po tri puta plavljeni.

I novi kolektori nisu promenili “mokru” sliku dela Niša oko Palilule, pa je tako podvožnjak kod Zetske i sinoć bio pod vodom.

Ipak, u Vodovodu kažu da je danas situacija bolja.

Nekoliko sati kiša pada pojačanim intenzitetom ali nema većeg zadržavanja vode na svim lokacijama u gradu. U proteklom periodu se intenzivno čistilo 13.000 slivnika, tako da je slobodna prohodnost na svim kanalizacionim kolektorima - kažu u Vodovodu.

Danas se prognoziraju padavine koje su prosečno beležene za čitav mesec, a ako ne bude zapušivanja slivnika tvrde da će proći bez većih problema.

Vanrednim angažovanjem 5 ekipa JKP Naissus oslobodiće se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde nastane veća količina vode i intervenisaće na mestima gde eventualno budu zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok i odvod - poručuju iz Naissus-a.

Ekipe su, kako kažu, na terenu i obilaze sve lokacije u gradu: Palilulu, Durlan, Čair, Bulevar Nemanjića, naselje Branko Bjegović, naselje Brzi Brod i druga mesta po nalogu nadzornog organa.

Podsetimo, pre desetak dana u tri navrata je padala jaka kiša. Svaki put su bila poplavljena domaćinstva na Paliuli, a mini jezera su se stvarala u brojnim delovima Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.