Niške demokrate u akciji “inspekcije” gradskog prevoza zbog klime

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške demokrate u akciji “inspekcije” gradskog prevoza zbog klime

Omladinci Demokratske stranke dva dana se voze po Nišu gradskim prevozom i kontrolišu da li autobusi imaju klimu jer, kažu, vlast to ne radi. Iz DS traže da građani imaju adekvatne uslove i vožnju autobusima koja nije mučna, a gradonačelniku Darku Bulatoviću i svim gradskim službenima poručuju da izađu iz službenih automobila i vide kako izgleda javni prevoz.

Mlade demokrate juče su se vozile linijama od 1 do 5, a Uroš Mihajlović kaže da su videli penzionera kome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se slošilo i majku sa detetom koja je morala da napusti autobus zbog vrućine.

Ovom akcijom želimo da opomenemo gradsku vlast jer izgleda da se malo otuđila od običnih građana - kaže Mihajlović.

Omladinka Jovana Milenković kaže da se vozila linijama 4 i 5 i da je primetila da autobusi nemaju klimu, a prozori su zatvoreni.

Prosto ne može u autobusima da se diše. Mi sa akcijom nećemo da stanemo dok gradska vlast nešto ne učini povodom toga - kaže Milenković.

Šef niških demokrata Miodrag Stanković da građani Niša koji uredno plaćaju kartu najmanje mogu da očekuju da imaju adekvatne uslove.

Suština cele priče je da gradonačelnik i svi službenici grada izađu iz svojih službenih automobila jer vidimo da oni ono što rade prethodnih dana, meseci i godina jeste da obezbeđuju službena vozila za udobna putovanja. Međutim, ja im preporučujem da uđu u neki autobus i da vide koliko je mučno voziti gradskim prevozom - kaže Stanković.

Stanković navodi da je prošli tender za gradski prevoz podrazumevao da svi autobusi imaju klimu i da budu niskopodni, ali da se to nije desilo. Za budući februarski tender za gradski prevoz opet je najavljeno isto, a Stanković kaže da je nedopustivo da će tek posle leta rešiti problem.Traže kontrolu autobusa; Foto: JV

Lider niškog DS kaže da akcija omladinaca neće stati dok se ne stvore normalni uslovi u javnom prevozu, a da će i u gradskom parlamentu podnositi inicijative.

Pokušaću da urazumim gradsku vlast i da ih nateram da bar jednom sednu u neki od autobusa i da se provozaju gradom. Zaboravili su oni šta je vožnja autobusom - rekao je Stanković.

Podsetimo, polovina niških autobusa nemaju klimu, rekli su iz Direkcije za javni prevoz, a neki koji imaju je i ne uključuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Demokrate proveravale gradski prevoz - zaboravili kako je bilo u njihovom mandatu

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Jul.2019

Omladinci Demokratske stranke u Nišu, organizovali su dvodnevnu akciju provere funkcionisanja gradskog prevoza u Nišu...Radi korektnosti i i informisanosti građana Niša, podsećamo da je u periodu do 2012. godine, gradski prevoz, sa više privatnih prevoznika bio takođe u "haotičnom" stanju, bez...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.