Niška Infektivna konačno renovirana, ali još bez pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2023, 16:34

Niška Infektivna konačno renovirana, ali još bez pacijenata

Rekonstrukcija niške Infektivne klinike danas je zvanično završena, saopštavaju iz Univerzitetskog kliničkog centra, pa će osoblje i pacijenti, koji su privremeno bili prebačeni u Vojnu bolnicu, moći da se vrate tamo. Iz Kliničkog kažu da se povratak očekuje uskoro, kad se obave čišćenje i dezinfekcija, ali ne preciziraju kada.

Radovi su počeli krajem januara i reč je o prvim značajnijim građevinskim radovima još od 1971. godine, kada je Klinika osnovana, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz UKC-a.

Nepoznato kada će se vratiti pacijenti i osoblje; foto: Univerzitetski klinički centar NišDodaju da su rekonstruisane i zamenjene unutrašnje vodovodne i kanalizacione instalacije, zamenjena je sanitarija u kupatilima, toaletima i ambulantama, kao i pločice u većini prostorija i na terasama. Klinika je okrečena, zamenjen je plafon i sređena ventilacija.

Nakon obilaska izvedenih radova, utvrđeno je da je moguće završiti sve pripremne radove pre zvaničnog povratka pacijenata i osoblja ove organizacione jedinice, koja je od početka godine zbog rekonstrukcije izmeštena u jednoj od zgrada Vojne bolnice - kažu iz Kliničkog.

Sledi kompletno čišćenje i dezinfekcija zgrade i inventara, a nakon toga Klinika će se vratiti u uobičajen režim rada, pošto će se osoblje i pacijenti vratiti iz Vojne bolnice.

Pacijenti su trenutno u jednoj od zgrada Vojne bolnice; foto: Univerzitetski klinički centar NišInformaciju o tome kada će se vratiti Južne vesti nisu dobile iz UKC-a.

Podsetimo, zgrada Klinike za infektivne bolesti stara je više od 100 godina. Radove su izvodile preko tendera izabrane niške firme Telegra forte i Ipi inter projekt inženjering, a vrednost ugovora je oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Završeni radovi: Rekonstruisana Klinike za infektivne bolesti u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jun.2023, 12:35

Radovi na rekontrukciji i zameni unutrašnje vodovodne i kanalizacione instalacije, u zgradi Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš danas su zvanično završeni i izvršen je prijem radova od strane komisije sastavljene od predstavnika izvođača radova,nadzornog organa...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.