Najavljeno otvaranje dva nova vrtića u Nišu - u prostoru nekadašnjeg restorana u Duvaništu i kod Čaira

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2023, 19:11

Najavljeno otvaranje dva nova vrtića u Nišu - u prostoru nekadašnjeg restorana u Duvaništu i kod Čaira

Tako što će naredne godine u vrtiće biti adaptirani nekadašnji restoran Lipov Lad u Naserovoj ulici u Nišu i zgrada Medikoterapije u Čairu, biće anulirana lista čekanja, ističu iz niške Kancelarije za lokalni ekomonski razvoj.

Na javnoj raspravi o nacrtu budžetu za 2024. godinu koja je u Nišu održana bez prisustva javnosti, Dušan Radivojević iz KLER-a rekao je da će novim budžetom biti obuhvaćen završetak dva vrtića koji su krenuli da grade iz temelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali i adaptacija drugih prostora.

On je rekao da će vrtići u opštinama Pantelej i Crveni krst biti završeni u prvoj trećini naredne godine, kada će paralelno sa tim krenuti sređivanje druga dva prostora.

Rekonstrukcija prostora u Naserovoj ulici, nekadašnjeg restorona Lipov lad i objekta Medikoterapije u Čairu. Važno je napomenuti da je objekat Mediko terapije planiran za gotovo 500 mališana čime ćemo anulirati listu čekanja - rekao je Radivojević.

Da će zgrada Medikoterapije u Čairu biti adaptirana u vrtić, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski još u septembru, kada je rekla da ta zgrada godinama stoji prazna i da ničemu nije služila i upitala zašto ne bi bila vrtić.

Da se izbriše lista čekanja dopreneće, tvrdi, i izgrađeni vrtići u naseljima Brzi Brod, 9. maj kao i novotvoreni vrtić "Srna" na Bulevaru Nemanjića, koji je finansirala Fondacija Novaka Đokovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.