Na 16. Međunarodnom studentskom festivalu folklora u Nišu nastupaju ansambli iz osam zemalja

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jul.2023, 18:12

Na 16. Međunarodnom studentskom festivalu folklora u Nišu nastupaju ansambli iz osam zemalja

16. Međunarodni studentski festival folklora, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Akademskog folklornog ansambla "Oro" SKC održaće se od 16. do 20. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

SKC Niš je osnivač i organizator Međunarodnog studentskog festivala folklora, koji se od 2008. godine svakog jula održava ne samo u Nišu već i u više gradova jugoistočne Srbije. Ovo je jedan od najvećih festivala u regionu i jedini CIOFF festival u Srbiji (CIOFF- >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Međunarodna organizacija folklornih festivala i narodne umetnosti pod pokroviteljstvom UNESCO).

Festival počinje 16. jula, a ove godine nastupiće ansambli iz 8 zemalja širom sveta, Grčka, Kolumbija, Nemačka, Poljska, Češka, Čile, Turska i Srbija.

 Koncerti u Nišu održaće se na Letnjoj pozornici:

- 16. jula u 20.30 festival otvaramo zajedničkim koncertom svih učesnika

- 17. jula u 21 sat nastupa ansambl "Venac"

- 20. jula u 20.30 zatvaramo festival zajedničkim nastupom svih učesnika

Svi koncerti su besplatni i ulaz je slobodan.

"Na otvaranju i zatvaranju sa nama će biti i naši prijatelji iz Nurdor Niš. Svi koji žele moći će da doniraju novac za unapređenje kvaliteta lečenja dece obolele od raka", poručuju organizatori.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Međunarodni studentski festival folklora u Nišu, 16. po redu

Izvor: Danas, 11.Jul.2023, 12:14

U Nišu će i ove godine biti održan Međunarodni studentski festival folklora, 16. po redu, na kojem će od 16. do 20. jula nastupiti ansambli iz osam zemalja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.