Mural sa likom mitropolita Amfilohija ispred škole Branko Miljković

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2020, 11:54

Mural sa likom mitropolita Amfilohija ispred škole "Branko Miljković"

Mladi ljudi iz Udruženja "Radne akcije Delijski vis", još jednom su pokazali svoju kretivnost i društvenu aktivnost. Na zidu trafoa pored ograde OŠ ‘’Branko Miljković’’ u Nišu osvanuo je mural sa likom mitropolita Amfilohija

Autor murala je akademski slikar Sava Mišić, profesor likovne kulture.

Mural je nastao na inicijativu mladih iz udruženja adne akcije Delijski Vis i volontera Udruženja Srbi za Srbe.

Inicijativa za mural  mitropolita >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Amfilohija, nastala je odmah nakon njegove smrti kakko bi mu i na ovaj način bila odata počast.

Autor Sava Mišić, kaže da će mural ubrzo biti završen.

U pomoć pritekli i članovi Udruženja "Radne akcije Delijski Vis" koji su već poznati po svojim mnogobrojnim akcijama kojima ulepšavaju ovaj deo Niša i čine ga konfornijim za život. Oslikavanje murala je pomogla "Nijansa" koja je donirala boje.

Nastavak oslikavanja 

Iz Udruženja "Radne akcije Delijski Vis" najavljuju još novih murala u gradu, a već za nekoliko dana počeće oslikavanje velikog murala na zidu biletarnice kod spomenika Ćele kula koja je pre nedelju dana naružena grafitima.

Nadležni u gradu su pokušali da ih očiste ali bezuspešno pa je jedini način da se oni prekriju oslikavanje murala što će zgradu učiniti još zanimljiviju turistima, a u na zidu će se naći lik Stevana Sinđelića. Bar tako kažu članovi Udruženja "Radne akcije Delijski Vis".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.