Momirović po drugi put najavljuje: Prostor nekadšnje EI nova industrijska zona, centar za razvoj novih ideja

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Feb.2024, 16:32

Momirović po drugi put najavljuje: Prostor nekadšnje EI nova industrijska zona, centar za razvoj novih ideja

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović, danas je u Nišu najavio značajnu inicijativu koja će imati dalekosežne efekte za ekonomiju Niša i celog regiona.

Naime, na lokaciji nekadašnje Elektronske industrije u Nišu, planira se uspostavljanje novog poslovnog inkubatora koji će biti ključni faktor u podršci lokalnoj privredi i otvaranju novih poslovnih prilika.

Momirović je izneo ovu inicijativu nakon završene >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << druge sednice Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije u Nišu. Glavni fokus ove inicijative je uklanjanje prepreka s kojima se suočavaju privredni subjekti koji posluju na ovom prostoru, kako bi se stvorili uslovi za uspostavljanje modernog poslovnog inkubatora. Ova inicijativa, kako ističe ministar, predstavlja razvojnu šansu za grad Niš i čitav region.

Trenutno na prostoru bivše Elektronske industrije u Nišu već uspešno posluje nekoliko firmi, koje će imati mogućnost daljeg razvoja poslovanja na ovoj lokaciji. Time se stvara osnova za novu modernu industrijsku zonu u Nišu, koja će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticaj za ekonomski rast kroz nove investicije i otvaranje radnih mesta.

Ministar Momirović naglašava da će novi poslovni inkubator u Nišu biti više od prostora za poslovanje. On će biti centar inovacija i prilika za mlade preduzetnike da ostvare svoje poslovne vizije. Takođe, ističe da Niš postaje moderan grad u kome se sprovode radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, kao i planovi za izgradnju brze pruge koja će efikasno povezati grad sa ostatkom zemlje i regionalnim privrednim centrima.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, izrazila je zahvalnost ministru na angažovanju kako bi se dugoročni problemi domaćih privrednika na lokaciji Elektronske industrije u Nišu rešili. Ova inicijativa ministra Momirovića predstavlja važan korak ka jačanju privrede Niša i podsticanju ekonomskog razvoja celog regiona.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Momirović: Svi koji su se uključili u politički život imaju i određene obaveze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2024, 11:53

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da se Srbija se u ovom trenutku nalazi na ozbiljnoj prekretnici i da svi koji su se uključili u politički, društveni i ekonomski život ove zemlje, imaju i određene obaveze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.