Mladim talentima nedostaje novac za put u Argentinu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Nov.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladim talentima nedostaje novac za put u Argentinu

Dva talentovana đaka niške Gimnazije „Svetozar Marković” Novak i Bogdan Stanojević deo su ekipe koja treba da predstavlja Srbiju na Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini, ali im nedostaje novac za odlazak na ovo takmičenje.

Iz Gimnazije pozivaju donatore da pomognu makar delom potrebne sume od 230.000 dinara, koliko je potrebno da ova dva učenika prvog razreda odeljenja obdarenih za fiziku odu na takmičenje koje se od 1. do 11. decembra održava u mestu Mendoza >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Argentini.

Pošto Ministarstvo, nažalost i ove godine, nije obezbedilo celokupan iznos za odlazak ekipe u Argentinu, molimo sve koji mogu da dodele jednokratnu pomoć za učenike koji će predstavljati našu zemlju, ali i naš grad u svetu - kažu u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Blizanci Novak i Bogdan Stanojević su, zajedno sa još četvoro učenika iz Srbije, nakon šest nivoa takmičenja, izabrani da budu deo tima koji će se takmičiti na Juniorskoj naučnoj olimpijadi. Osim niških đaka, svi članovi ekipe imaju obezbeđena sredstva za odlazak.

U Gimnaziji “Svetozar Marković” kažu da svake godine za odlazak učenika na svetska takmičenja čine velike napore da im se obezbedi novac za učešće na njima, te da se nadaju da će se i ovog puta naći ljudi voljni da pomognu ovim mladim talentima u nauci.

Podsećaju i da su đaci ove Gimnazije od 2007. godina stalni članovi državnog tima koji učestvuje na Juniorskoj naučnoj olimpijadi i da svake godine osvajaju medalje. Tako su, samo u poslednje 3 godine, niški talenti osvojili 4 medalje.

Napominju da su njihovi učenici do sada na međunarodnim takmičeniima osvojili 74 medalje. Samo ove godine osvojili su dve zlatne olimpijske medalje i jednu srebrnu iz matematike, srebrnu i bronzanu olimpijsku medalju iz informatike i dve zlatne i jednu srebrnu na Balkanijadama iz matematike i informatike.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.