Milisavljević sa civilnim društvom za zajedničke inicijative u parlamentu

Izvor: RadioCity.rs, 30.Maj.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milisavljević sa civilnim društvom za zajedničke inicijative u parlamentu

Narodni poslanik Dušan Milisavljević ističe da je sazvao današnji sastanak kako bi čuo, koji su to problemi i aktivnosti nevladinih organizacija iz Niša, a kako bi se “glas Niša čuo u parlamentu”. Na taj način će kako kaže, zajedno sa ljudima koji se bave različitim problemima u gradu zastupati njihove stavove, a samim tim praktično interese Niša i ovog dela Srbije.
“Smatram da je uloga narodnog poslanika da zastupa interese građana, a ne interese svoje političke partije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Želim i da na ovaj način pokažem da Niš ima ljude sa idejama za koje se vredi boriti u parlamentu”, kaže Milisavljević.
“Svrha ovog sastanka je da čujemo jedni druge i da se dogovorimo kako i šta da radimo u parlamentu Srbije, za bolji kvalitet života u našem gradu i bolji položaj Niša u Srbiji”, dodaje Milisavljević.
On dodaje da je saradnja sa civilnim sektorom za njega veoma važna i da je uloga narodnih poslanika u razvijenim demokratijama “slušanje” šta civilni sektor radi, kakvi su problemi građana, planovi i ciljevi rada nevladinih organizacija. Zbog toga je, ističe, i sazvan današnji sastanak, kako bi čuo njihove ideje i zajedno sa njima borio parlamentu Skupštine Srbije. Nažalost, prema njegovom mišljenju, u parlamentu je Niš zapostvaljen, dok se mnogo “jače i više” čuju interesi Beograda i Vojvodine.

“Interesi Niša nisu branjeni na način kako bi trebalo i  kako naš grad zaslužuje. U prošlom sazivu podigao sam glas u želji za poboljšanjem statusa Niša i danas smo ovde da čujemo kako da rešavamo probleme i razvijemo naš grad u svim segmentima.”
Govoreći o “minulom radu” u skupštini kaže da je srećan zbog usvajanja “Zojinog zakona” koga je inicirao, dobroj saradnji sa NURDOROM, ali i ne odustaje od inicijative za usvajanje “Aleksinog zakona”, kao i  za poboljšanje položaja roditelja čija su deca teško bolesna, za bolji položaj osoba sa autizmom, multiplomsklerozom, i još brojnim zakonima koji će štiti nemoćne.

Ističe i da njegovi predlozi nisu bili u samom startu prihvaćeni, najverovatnije zbog toga što je narodni poslanik iz redova opozicone stranke (DS), ali dodaje da su s vremenom i “ljudi iz vlasti” shvatili važnost tih predloga. Kaže da neće odustajati kako bi pomogao svom gradu i Nišlijama.
Inače, tokom razgovora sa predstavnicima brojnih nevladinih organizacija, Milisavljević je uredno beležio sve njihove sugestije i predloge, koje će većinom postaviti kao poslanička pitanja u Skupštini Srbije.   

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Narodni poslanik Milisavljević sa civilnim sektorom

Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2017

NIŠ..U cilju unapređenja komunikacije i saradnje između organizacija civilnog društva iz Niša i Narodne skupštine, kao najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije, narodni poslanik  iz Niša doktor Dušan Milisavljević pozvao je predstavnike organizacija građanskog društva na konsultativni...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.