Međunarodna književna kolonija Sićevo

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Sep.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna književna kolonija Sićevo

Međunarodna književna kolonija Sićevo, 28. po redu, javna je gradska manifestacija koja se po tradiciji održava svake godine sredinom septembra, uz učešće najznačajnijih niških i srpskih književnika i intelektualaca, kao i izabranih književnika iz inostranstva. Ovogodišnja Kolonoja je otvorena 18. i trajaće do nedelje 23. septembra.

Kolonija 2018. ima trinaest polaznika, od čega su četvorica strani pisci (iz Irana, Moldavije, Letonije i Bugarske), dok ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << književnici dolaze iz raznih krajeva Srbije. U programu Kolonije posebno mesto zauzimaju sadržaji kao što su okrugli sto učesnika i gostiju (ovaj put posvećen književnom putopisu), dodela nagrada Ramonda serbica i Mikina čaša, književni portret dobitnika Nagrade „Ramonda serbica“, Književni miting, kao i veći broj prigodnih programskih aktivnosti u Sićevu i Nišu.

Na ovogodišnjoj Koloniji Nagrada Ramonda serbica za sveukupno višegodišnje stvaralaštvo domaćeg pisca koji je ostavio poseban pečat u istoriji savremene srpske književnosti biće dodeljena piscu Zvonku Karanoviću, dok će odluka o neformalnom priznanju Mikina čaša, namenjenom pojedincu koji je napisao najbolju pesmu u toku trajanja Kolonije u živopisnom ambijentu Sićeva, biti uručeno pretposlednjeg dana kolonije.

Više informacija na: https://www.nkc.rs/

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Trinaest književnika na ovogodišnjoj 28. Književnoj koloniji Sićevo 2018.

Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2018

NIS.. Dvadeset osma Međunarodna književna kolonija Sićevo 2018, koja traje od 18. Do 23 septembra u Sićevu kod Niša, ove godine okupila je 13 književnika iz zemlje i inostranstva. Književnu koloniju je otvorio Zvonko Karanović, dobitnik Nagrade „Ramonda serbica“ za 2018. Zvonko Karanović...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.