Kao nekada, bivše demokrate na okupu u Nišu, za jedne dobro, za druge već viđeno

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2024, 21:38

"Kao nekada", bivše demokrate na okupu u Nišu, za jedne dobro, za druge "već viđeno"

Koalicija "Niš, moj grad" i Nova demokratska stranka Srbije su potpisale deklaraciju o saradnji, ističući da u zajedničkoj saradnji vide novu nadu za grad Niš. Prema navodima iz Koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović nije više njihov član i izlazi na lokalne izbore sa strankom "Novo lice Srbije".

U političkom vrtlogu Niša ponovo se čuju zvuci bivših demokratskih snaga koje su se okupile pod zajedničkim barjakom. Koalicija "Niš, moj grad" i Nova demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << stranka Srbije potpisale su deklaraciju o saradnji, ističući da u ovoj zajedničkoj inicijativi vide novu nadu za grad Niš.

Ova najava dolazi u trenutku kada je dugogodišnji partner Koalicije "Niš, moj grad", Branislav Jovanović, najavio da će izići na lokalne izbore sa strankom "Novo lice Srbije".

Ova politička pregrupisavanja imaju različite reakcije među građanima Niša. Dok jedni vide ovo okupljanje kao pozitivan korak ka promenama i novim perspektivama za grad, drugi izražavaju skepticizam i smatraju da je ovo "već viđeno"

Koalicija "Niš, moj grad" i Nova demokratska stranka Srbije 

U zajedničkoj saradnji, kako kažu, vide novu nadu za grad Niš. Deklaracija koju će imati priliku da vide svi građani i koja će biti dostupna javnosti predstavljaće sublimaciju svih neophodnih elemenata za razvoj Niša kao grada nade, ističe Miodrag Stanković iz Koalicije "Niš, moj grad".

Kao narodna poslanica Novog DSS-a, želim da čujem sve probleme naših sugrađana i potrudiću se da ih iznesem na viši nivo. Za rešavanje tih problema potrebna nam je pomoć naših građana. Zato molim sve naše sugrađane da se ujedinimo i zajedno rešimo naše izazove, ističe potpredsednica IO Novog DSS-a, Slađana Miletić.

Mi, zajedno sa koalicijom NADA, želimo da stvorimo osnovu za budućnost koja nosi ime NADA za sve građane, za jednu poštenu, čestitu, odgovornu i savesnu vlast. Verujemo da već postoje temelji za to, naglašava Dragoslav Ćirković iz Koalicije "Niš, moj grad".

Podsetimo..

Većina članova Koalicije "Niš, moj grad" i Nove demokratske stranka Srbije su bivši aktivisti i funkcioneri DS-a i DSS-a nekada zajednička DS, nastala 1990. godine iz obnovljene Demokratske stranke čiji su osnivači bili  Dragoljub Mićunović, Kosta Čavoški, Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica i mnogi drugi, do 1992. godeine kada se deo članova na čelu sa Vojislavom Koštunicom odvaja i stvara Demokratsku stranku Srbije.

Branislav Jovanović i "Novo lice Srbije"

Na političkoj sceni Niša formira se nova alijansa koja će se suprotstaviti aktuelnoj vlasti na predstojećim lokalnim izborima. Deo koalicije "Niš, moj grad" udružio se sa strankom Novo lice Srbije, najavljujući zajednički nastup na izborima koji će se održati u ovom gradu.

Branislav Jovanović, dobro poznat Nišlijama od Vuka Draškovića, do Mlađana Dinkića, sad već "bivši" član odborničke grupe u okviru koalicije "Niš, moj grad", ističe da nova formacija ima za cilj da spreči eventualno loše posledice koje bi mogle da nastupe nakon eventualnog odlaska Srpske napredne stranke sa vlasti. "Naša grupacija će biti tu kako ne bi došli gori od prethodne vlasti kada Srpska napredna stranka napusti vlast", izjavio je Jovanović.

Predsednik stranke Novo lice Srbije, Miloš Parandilović, naglašava da je poziv otvoren i za druge opozicione stranke da im se pridruže u zajedničkom nastupu. Takođe, Parandilović ističe da nova alijansa isključuje mogućnost saradnje sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, radikalima i Zavetnicima.

Ova najava predstavlja novi talas političkih promena u Nišu, dok će se ta alijansa suočiti sa izazovima predstojećih izbora i pokušati da privuče podršku građana za svoj program i ciljeve.

U svakom slučaju, politički ambijent u Nišu postaje sve življi, a građani će na izborima imati priliku da odluče kojoj političkoj opciji će dati svoje poverenje i podršku za vođenje grada u narednom periodu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.