Izvor: Medijski istraživački centar, 16.Nov.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlada „prošvercovala“ Ahtisarijev plan

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas u Nišu da je nacionalna politika o Kosovu doživela slom, a da je vlada Srbije usvajanjem uredbe kojom se matične knjige vraćaju u Prištinu, prošvercovala rešenja iz Ahtisarijevog plana.
'Proglašavaju nas izdajnicima zbog toga sto smo predložili da se na osnovu Ahtisarijevog plana traži rešenje za kosovsku krizu, a danas se ispod stola švercuju rešenja koja sadrži Ahtisarjiev plan ali samo onaj deo kojim su utvrđena prava Albanaca, dok se Srbi ostavljaju na barikadama na koje ih je Beograd izveo bez ikakvih prava', rekao je Jovanović.
Lider LDPa je danas u Nišu učestvovao na okruglom stolu o deklaraciji Preokret, zajedno sa predsednikom Srpskog pokreta obnove Vukom Draškovićem I 'uglednim građanima'  koji su potpisali deklaraciju.
Jovanović je rekao da narodu treba reći istinu da je državna politika koja je počela na Gazimestanu, a završila se na telefonskoj sednici na kojoj je doneta odluka o matičnim knjigama, doživela slom.
'Na telefonskoj sednici  vlade šifrovanim porukama prikriva se poraz nacionalne politike koja je uništila Srbiju i osramotila srpski narod. Na toj sednici se preglasavaju ne ministri nego državni sekretari oko uredbe kojom se matične knjge predaju vlastima u Prištini', rekao je Jovanović.
Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je da je najviši nacionalni interes I najvažnija obaveza da se preokrene trend umiranja srpske nacije.
'Za devet godina manje nas je za gotovo 400 hiljada. Moramo da preokrenemo taj trend', rekao je Drašković.
On je ocenio da da se bez pomoći Evropske unije ne može stvoriti moderna prosperitetna država.
Drašković je rekao da pretnje koje su mu upućene i u kojima se traži da menja sadašnju politiku predstavljaju 'dodatnu potrvrdu da se Srbija vraća u devedesete godine'.
Lideri LDP i SPO večeras su u Nišu učestvovali i na tribini u Narodnom pozorištu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.