Jovanović: Prihvatiti Ahtisarijev plan

Izvor: Blic, 16.Nov.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Prihvatiti Ahtisarijev plan

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da Vlade Srbije treba odmah da zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o prihvatanju Ahtisarijevog plana.

U suprotnom će, kako tvrdi Jovanović, "zahvaljujući neiskrenoj politici vlade Srbije u realizaciji briselskih dogovora", Srbi na Kosovu ostati bez ikakvih prava.

Lider LDP je mišljenja da Ahtisarijev plan mora biti osnova za dalje razgovore i put da se situacija na Kosovu uredi na normalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << način, a ne "uz akrobacije uredbama vlade koje Prištini daju i više od onoga što bi imala po Ahtisarijevom planu, ali bez garancija prava Srba na koje bi ih on obavezivao".

"Kosovska politika velikih reči i zakletvi, stvorena davno na Gazimestanu, sada završava šifriranim uredbama o Kosovu i matičnim knjigama, usvojenim na telefonskim sednicima vlade, uz prostu većinu glasova. Želimo skupštinsku raspravu, jer je to način da vratimo razum i odgovornost u ponašanje države i vlade koja ovih dana izlaz traži donošenjem uredbi o Kosovu koje predlaže državni sekretar, jer ministri to ne žele da urade", rekao je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

Prihvatanje Ahtisarijevog plana, kako je istakao, jedina je odluka koja Srbiji i Srbima na Kosovu daje priliku da opstanu i normalno žive.

Jovanović je napomenuo da bi takva "racionalna" odluka istovremeno otvorila vrata za dobijanje kandidature za članstvo u Evropskoj uniji na normalan način i bez opasnosti da se zemlja, i pre i nakon 9. decembra, stalno suočava sa neizvesnošću i novim preprekama na putu evropeizacije.

Povezane vesti: Jahjaga odbacuje proširivanje Ahtisarijevog plana za sever Žipe: Srbiji status kandidata uz napredak u dijalogu Stefanović pozvao na razgovor predstavnike opština sa severa KiM Žipe: Srbiji status kandidata uz uslov nastavka dijaloga o KiM Vestervele: Srbija mora da ima dobre odnose sa KiM ako želi u EU
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Prihvatiti Ahtisarijev plan

Izvor: S media, 16.Nov.2011

Liberalno-demokratska partija zatražila je od Vlade Srbije da odmah zakaže sednicu Skupštine o prihvatanju plana Martija Ahtisarija o Kosovu...Predsednik LDP Čedomir Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da će u suprotnom, "zbog neiskrene politike Vlade" u sprovodjenju briselskih dogovora, Srbi na...

Nastavak na S media...

LDP: Prihvatite Ahtisarijev plan

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2011

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je večeras od Vlade da odmah zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o planu Martiha Ahrisarija za Kosovo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jovanović: Politika prema Kosovu doživela slom (FOTO)

Izvor: S media, 16.Nov.2011

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je državna politika Srbije prema Kosovu doživela slom i da gradjanima treba reći istinu o tome...Na okruglom stolu u Nišu o deklaraciji "Preokret", na kojem je učestvovao i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.