Jovanović: Politika prema Kosovu doživela slom (FOTO)

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Politika prema Kosovu doživela slom (FOTO)

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je državna politika Srbije prema Kosovu doživela slom i da gradjanima treba reći istinu o tome.

Na okruglom stolu u Nišu o deklaraciji "Preokret", na kojem je učestvovao i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, Jovanović je rekao da je Vlada Srbije usvajanjem uredbe kojom se matične knjige vraćaju u Prištinu "prošvercovala rešenja" iz plana Martija Ahtisarija.

"Proglašavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nas izdajnicima zbog toga sto smo predložili da se na osnovu Ahtisarijevog plana traži rešenje za kosovsku krizu, a danas se ispod stola švercuju rešenja koja sadrži Ahtisarijev plan ali samo onaj deo kojim su utvrdjena prava Albanaca dok se Srbi ostavljaju na barikadama na koje ih je Beograd izveo bez ikakvih prava", rekao je Jovanović.

LDP: Preokret dobija sve veću podršku

Tadić: Odricanje od Kosova nam ništa ne donosi

Srećković „buši“ SPO

Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je da je najviši nacionalni

interes i najvažnija obaveza da se preokrene trend umiranja srpske

nacije.

"Za devet godina manje nas je za gotovo 400 hiljada. Moramo da preokrenemo taj trend", rekao je Drašković. On je ocenio da da se bez pomoći Evropske unije ne može stvoriti moderna prosperitetna država.

Drašković je rekao da pretnje koje su mu upućene i u kojima se traži da menja sadašnju politiku predstavljaju "dodatnu potvrdu da se Srbija vraća u devedesete godine".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.