Jovanović: Prihvatiti Ahtisarijev plan

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Prihvatiti Ahtisarijev plan

Liberalno-demokratska partija zatražila je od Vlade Srbije da odmah zakaže sednicu Skupštine o prihvatanju plana Martija Ahtisarija o Kosovu.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da će u suprotnom, "zbog neiskrene politike Vlade" u sprovodjenju briselskih dogovora, Srbi na Kosovu ostati bez ikakvih prava.

Gugl pravi zbrku u predizbornoj trci

Jovanović: Povlačenje deklaracije prvi veliki uspeh

Jovanović: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Poražena politika "i Evropa i Kosovo"

"Ahtisarijev plan mora biti osnova za dalje razgovore, i to je put da se situacija na Kosovu uredi na normalan način, a ne uz akrobacije uredbama Vlade koje Prištini daju i više od onoga što bi imala po Ahtisarijevom planu, ali bez garancija prava Srba na koje bi ih on obavezivao", ocenio je Jovanović.

On je pozvao predstavnike Vlade da dodju pred poslanike i "konačno budu iskreni prema svom narodu".

"Tražimo sednicu da bismo na njoj doneli jedinu odluku koja Srbiji iSrbima na Kosovu daje priliku da opstanu i normalno žive, umesto što Vlada javno insistira na velikim parolama, dok iza scene povlači poteze kojima plaća cenu svoje pogrešne politike", kazao je lider LDP.

Prema njegovim rečima, takva, racionalna odluka bi Srbiji otvorila vrata kandidature za prijem u EU, i uklonila stalnu neizvesnost novih prepreka na evropskom putu, i pre, i posle 9. decembra kada će biti samit EU.

(S media/Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.