Još se ne zna da li će, kada i gde biti otvorena privremena bolnica u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2020, 18:31

Još se ne zna da li će, kada i gde biti otvorena privremena bolnica u Nišu

Da će biti otvorena privremena bolnica u Nišu za smeštaj kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom i dalje je samo najava ministra Zlatibora Lončara. Da li će i kada biti otvorena još se ne zna, a član niškog Kriznog štaba doktor Žarko Ranković kaže da je to na državnom Štabu i da zavisi od epidemiološke situacije.

Lončar je pre 3 dana rekao da je na sednici Vlade dat nalog za otvaranje privremene bolnice u Nišu.

Nastavićemo da otvaramo iz više >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << razloga. Da bi te pacijente imali pod kontrolom, jer će imati lekarski nadzor i da sprečavamo dalje kontakte i dalje širenje virusa - rekao je tada Lončar.

Privremena bolnica, i pored naloga, još nije otvorena u Nišu, a za sada nije poznto ni kada jer na novinarska pitanja još nema odgovora iz Ministarstva zdravlja.

Rad privremenih bolnica u Nišu, u prvom naletu virusa korona, koordinisao je doktor Saša Živić, ali on nije odgovarao na pozive novinara.

Član gradskog Kriznog štaba, doktor Žarko Ranković kaže da će konačnu odluku o tome doneti republički Štab.

Ništa se još ne zna. Odluku donosi Ministartsvo zdravlja, odnosno Krizni štab Vlade Srbije i zavisi od epidemiološke situacije. U ovom trenutku u KLiničkom centru Niš ima još postelja. Krizni štab će proceniti i odlučiti. Saopštićemo kad to bude - rekao je Ranković.

O tome nije bilo reči na današnjoj konferenciji za medije Kruznog štaba, iako je bilo najava o otvaranju novih kovid bolnica u Beogradu.

Podsetimo, u periodu prvog naleta korone privremene kovid bolnice bile su u hali “Čair”, OŠ “Duško Radović”, nekoliko studentskih i učeničkih domova i stacionarima u Niškoj Banji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.