I iskusni vezni Kovačević iz FK Ksanti stigao na Čair

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2020, 15:39

I iskusni vezni Kovačević iz FK Ksanti stigao na "Čair"

Dan nakon Petra Đuričkovića niški Radnički pojačao je i Aleksandar Kovačević, fudbaler koji se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog, a baš poput Nišlije stiže iz grčkog kluba Ksanti.

28-godišnji Kovačević je bio omladinski reprezentativac Srbije. Tri godine proveo je u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio titulu šampiona Srbije, a od domaćih klubova igrao je još za Sopot i Spartak. Poslednjih pet godina proveo je u inostranstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - dve godine u Poljskoj nosio je dresove Lehije iz Gdanjska i Šlonska iz Vroclava. Potom je jednu sezonu proveo u norveškom Haugesundu, pa dve u Fudbalskom klubu Ksanti.

Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio njihovu ponudu. Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Đuričković sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog - rekao je Kovačević.

Nakon sutrašnjeg meča protiv lučanske Mladosti nova dvonedeljna pauza očekuje srpske superligaše.

Dobro će nam doći tih 15 dana. Petar i ja se dugo poznajemo, na terenu se bukvalno pogledom dogovaramo, imamo iskustvo i neće nam biti teško da se brzo prilagodimo zahtevima stručnog štaba Radničkog - ispričao je Kovačević.

Zanimljivo je da je Kovačevića i Đuričkovića do prošlog leta trenirao nekadašnji strateg Radničkog Milan Rastavac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.