Grad Niš za 81 milion dinara kupuje zgradu za Narodni muzej

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2023, 09:55

Grad Niš za 81 milion dinara kupuje zgradu za Narodni muzej

Vojni kompleks u Ulici Marka Oreškovića koji je u vlasništvu Republike Srbije, Grad Niš kupiće za Narodni muzej, ako to izgasaju niški odbrnici, a ovoga puta Gradsko veće preciziralo je novu cenu koja je veća od one koju je 2021. godine procenila Poreska uprava u svom izveštaju.

Vojni kompleks bio je procenjen na oko 640.000 evra, ali kako je objasnila v.d. načelnika Uprave za imovinu Grada i održivi razvoj Ružica Đorđević, nakon prve usvojene odluke o kupovini objekta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ponovo je izvršena procena vrednosti i pridodat je još jedan novi manji objekat, pa će se zbog toga skupštinski odbornici ponovo izjasniti o kupovini.

Javila se potreba da akt ide na Skupštinu iz tog razloga, odnosno da ponovo donosi rešenje, radi se o novom iznosu koji je približno 89 miliona dinara - rekla je Đorđević.

Kupovinom će se steći uslovi da se na tom mestu izgradi zgrada za Narodni muzej, ali i Galeriju savremene likovne umetnosti, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski.

Mi ćemo tu zgradu kupiti, radi se o placu sa zgradom vojnog objekta koji ćemo mi rušiti i praviti moderan objekat u zavisnosti od konkursa koji će uskoro biti raspisan pa i završen i da dobijemo zgradu kojoj će konačno biti smešten Narodni muzej koji je pre nekoliko godina izgubio svoju zgradu u procesu restitucije - kaže Sotirovski.

Tu će, kako se Sotirovski pohvalila, biti izloženo svo blago koje je godinama smešteno u depoima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.