Godfri otvorio Laboratoriju za medicinsku genetiku  Džon Frotingam  na Medicinskom fakultetu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Maj.2021, 18:40

Godfri otvorio Laboratoriju za medicinsku genetiku Džon Frotingam na Medicinskom fakultetu

Američki ambasasor Entoni Godfri je podsetio da laboratorija nosi ime čoveka koji ima važnu ulogu u istoriji diplomatskih odnosa Srbije i SAD i koji je novembra 1914. godine finansirao slanje poljske bonice i 10 američkih lekara i njihovih pomoćnika za lečenje srpskih vojnika.

Prostor laboratorije uredio je Medicinski fakultet iz sopstvenih sredstava i uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a opremu vrednu 500.000 dolara donirala >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je Ambasada SAD.

Gradonačelnica Niša učestvovala je na svečanom otvaranju Laboratorije za medicinsku genetiku „Džon Frotingam“ na Medicinskom fakultetu.

Podsetimo ambasador SAD dnas je u poseti Nišu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.