Festival francuskog filma u Nišu sa samo jednim filmom, slede utešne projekcije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2023, 09:22

Festival francuskog filma u Nišu sa samo jednim filmom, slede "utešne" projekcije

Festival francuskog filma, koji je najavljen da će biti održan od srede, 14. do nedelje, 18. juna u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, u Nišu će biti održan samo 15. juna od 19 sati u bioskopu Cine Grand Delta Planet projekcijom jednog filma Velika kola, dok će ljubitelji francuskog filma u prestonici imati prilike da pogledaju čak 11 filmova. Od 22. juna Nišlije će moći da pogledaju ciklus francuskih filmova posvećen rediteljkama.

Beograđani će imati prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da pogledaju festivalski program na 6 različitih lokacija, dok će Novosađani i Nišlije moći da pogledaju samo jedan film 15. juna, s tim što će u Novom Sadu, kao i Beogradu prisustvovati direktor festivala Olivije Babinet.

Naknadu će Nišlije imati od četvrtka, 22. do utorka, 27. juna od 19 sati, kada će u Niškom kulturnom centru moći da pogledaju 4 filma, dela rediteljki. Iz Francuskog instituta kažu da žele da promovišu filmove rediteljki kako bi doprineli vidljivosti njihovog stvaralaštva u toj oblasti.

Četiri rediteljke, četiri različite priče koje opisuju uspone i padove u profesionalnom životu, suočavanje sa životom odrasle osobe, želju i ljubav. Četiri nova filma koji će vas navesti da sanjate, razmišljate, smejete se i uživate u najnovijim ostvarenjima francuske kinematografije - rekli su iz Instituta.

U četvrtak 22. juna biće prikazan film Zaljubljena Anais, 23. juna film Beskrajno leto, 26. juna Plejlista, dok će 27. juna biti prikazana projekcija filma Baš me briga.

.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.