Dok hoteli u Niškoj Banji stoje zapušteni, predsednik Opštine najavljuje nove

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2023, 13:19

Dok hoteli u Niškoj Banji stoje zapušteni, predsednik Opštine najavljuje nove

Zbog sve izvesnijeg završetka radova na izgradnji akva-parka u Niškoj Banji, mnogi investitori su zainteresovani za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugostiteljske objekte, rekao je predsednik Niške Banje Dušan Živković. Kako on ističe, jedan investitor će graditi novi hotel pored zapuštenog hotela Srbija.

Ruinirani i nakon prodaje; foto: T. T. Dok su hoteli u Niškoj Banji ruinirani, bez krova, okruženi srčom i iscrtan grafitima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i nakon prodaje, predsednik Gradske opštine Niška Banja je za televiziju Zona plus rekao da investitori već kupuju parcele na kojima će graditi nove hotele, a jedan od njih naći će kod hotela Srbija.

Zbog sve izvesnijeg završetka radova na izgradnji akva parka u Niškoj Banji, u okviru kojeg su izgrađena već tri objekta, mnogi investitori se interesuju za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugositetljske objekte. Jedan investitor, dobio je kompletnu dokumentaciju za ispitivanje zemljišta i radi na dobijanju građevinske dozvole 100 metara od hotela Srbija u samoj centralnoj zoni - kaže Živković.

Što se tiče hotela koji su napušteni, Živković je rekao da se radi na pripremi izgradnje hotela Srbija, Ozren i Partizan, ali da zbog “ličnih interesa” dokumentacija za njih nije završena.

Još nemamo dokumentaciju do kraja dovedenu jer postoje lični intresi onih koji su trebali da daju saglasnost i da sve to bude brže, ali Grad radi na tome da se pronađe rešenje. hotel Srbija možda počne ove godine da se radi, a Partizan i Ozren su na drugostepeno odlučivanje u Republičkom geodetskom zavodu i očekujem da će niški katastar, gradsko pravobranilaštvo i Uprava za imovinu da pronaći rešenje za ove hotele. Uz to restoran pored Ozrena ima novog vlasnika i on jedva čeka da se reši dokumentacija - istakao je Živković.

Dodao je da je u planu i uređenje Koritnjaka i da postoji interesovanje prizatnika za ulaganja u njegov razvoj, ali da u i vlasnici privatnog smeštaja šire svoje kapacitete jer sa izgradnjom akva parka očekuju više gostiju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.