Deca iz Niša brzim računanjem osvojila pehare i medalje

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Niša brzim računanjem osvojila pehare i medalje

Mališani koji imaju od 5 do 11 godina takmičili su se u Beogradu u brzom računanju i osvojili 9 pehara i po 4 zlatne i srebrne medalje. Iz "Brainobrain centra" navode da su deca iz Niša postigla izuzetan uspeh.

Na nacionalnom takmičenju u prestonici, kažu, nadmetali su se sa 350 dece iz cele Srbije i Crne Gore. Niška ekipa imala je 17 takmičara.

Koncept takmičenja podrazumevao je da deca za 3 minuta urade sto više matematičkih zadataka na abakusu, ili mentalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u zavisnosti od nivoa programa na kom su deca - objašnjavaju iz Edukativnog centra.

Dodaju i da je sa dva pehara nagrađena i edukatorka Jelena Nikolić.

Kako objašnjavaju iz ovog centra, "Brainobrain" je posebno osmišljen program, koji utiče na pravilan intelektualni razvoj, omogućava brže i efikasnije učenje, razvoj koncentracije, memorije i kreativnosti.

Program je nastao u Indiji 2003, a dodaju i da su ga kreirali stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike. Od pretprošle godine njihov edukativni centar postoji i u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.