Danska kompanija Mikelsen elektronik počela sa radom u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Dec.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska kompanija "Mikelsen elektronik" počela sa radom u Nišu

Danska kompanija za proizvodnju i distribuciju elektronskih komponenti "Mikelsen elektronik" danas je svečano otvorena na Čamurlijskom putu.

Posao je dobilo 15 Nišlija, a kako najavljuju gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, i izvršni direktor kompanije Jurgen Haberl, u narednih nekoliko godina očekuje se upošljavanje od 100 do 150 radnika.


Kako ističe Perišić, Niš je odabran jer predstavlja idealno poslovno okruženje i ima vredne stručnjake.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />Za mene je posebno značajno što je ova kompanija prepoznala Niš kao grad sa dobrim poslovnim okruženjem jer on ima mnogo toga da ponudi. Imamo kvalitetne tehničke fakultete, stručnjake iz ovih oblasti, niske cene i dobro tržište. Nadam se svetlom periodu kada će se sve više firmi otvarati u Nišu. Trenutno ima 15 zaposlenih radnika, ali ne treba firme deliti na male i velike već izdvajamo one koje naš grad prepoznaju kao kvalitetno mesto za razvoj poslovanja“, istakao je gradonačelnik Niša.

''Mikelsen elektroniks“, osim u Danskoj, posluje u Švedskoj, a sada i u Srbiji i prema visokim standardima bavi se sastavljanjem kablova, hotmelt i inkapsulacijom i livenjem elektronskih delova u kalupe, projektima sastavljanja i testiranja, kao i distribucijom senzora, konektora, ferita i kalemova, prekidača, utikača i razdelnika.

Prema rečima direktora Haberla, Niš ima dugu tradiciju elektronske industrije, dobre stručnjake, ali i lepu kulturu, geografiju, visoku političku stabilnost, povoljnu cenu rada, pa su se uz partnersku pomoć SIEP-e odlučili da poslovanje pokrenu i u našoj zemlji.

''U Nišu se osećam kao kod kuće i do mi daje sigurnost u to da smo napravili dobar izbor i načinili veliki korak. Naši kupci u Danskoj navikli su na dobar kvalitet proizvoda, a niska cena ovde ne znači i niži kvalitet, već i ovde nastavljamo sa kvalitetnom proizvodnjom. Ključnu ulogu igra poslovno okruženje u Nišu, ali i zaposleni, koji nama mnogo znače, a ovaj grad može da ponudi dobar kadar“, rekao je Jurgen Haberl.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska pogona, gradonačelnik Zoran Perišić poželeo je rukovodstvu danske kompanije mnogo uspeha u radu, širenje proizvodnje i da svoju odluku da ovde otvore kompaniju ocene kao najuspešniju u ovoj godini.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.