DS Niš: 15 miloiona za Divaljanu, šta je sa zaposlenima koji 2 godine nisu primili platu?

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Nov.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS Niš: 15 miloiona za "Divaljanu", šta je sa zaposlenima koji 2 godine nisu primili platu?

Nakon odluke gradskog veća da predloži Skupštini grada Niša rebalans budžeta, kako bi se izdvojila sredstva za opstanak ustanove „Divljana“, Miodrag Stanković, odbornik Skupštine grada Niša i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu dao je sledeću izjavu, koju prenosimo u celosti..

Izjava...

Kao odbornik u Skupštini Grada Niša, 15.11.2019. podneo sam odborničku inicijativu kako bi se rešio opstanak ustanove "Divljana". >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<

Podnosio sam brojne odborničke  inicijative predhodnih godina i evo nakon samo nekoliko dana, po prvi put za 7 godina, inicijativa koju je uputila Demokratska stranka je prihvaćena.

U više navrata sam tražio da se reši problem ustanove "Divljana".

Demokratska stranka je još jednom pokazala da je pravi korektiv vlasti. Rebalansom budžeta biće izdvojeno tačno 15 miliona dinara, koliko smo i odborničkom inicijativom zahtevali za ustanovu "Divljana".

Međutim, šta je sa zaposlenima koji od juna 2018. godine nisu primali plate. Obraćali su se i Gradu i Komesarijatu za izbeglice, većnici gradskog Veća Grada Niša zaduženoj za dečju i socijalnu zaštitu, ali bez rezultata.

Oni su 2 godine bili ostavljeni na milost i nemilost, bez sredstava za život i to ne svojom krivicom. Osim plata, njima nisu uplaćivani doprinosi, te nisu mogli ni da se leče jer nisu mogli da overe zdravstvene knjižice a među njima ima i teških hroničnih bolesnika čiji je život ugrožen.

Takođe, oni nisu bili u mogućnosti ni da se zaposle, jer i da im je neko ponudio drugi posao ne bi mogli da ga prihvate jer su još uvek u radnom odnosu u ustanovi “Divljana”.

I pored svih problema, obezbeđena su redovna, svakodnevna dežurstva u ustanovi iz bezbednosnih razloga - to su organizovali sami zaposleni.

Dakle, radnici su bili bez plate, ustanova je sve vreme propadala.

Ko će sada nadoknaditi psihičku i materijalnu štetu koju su pretrpeli zaposleni u Divljani?!

Ko će nadoknaditi roditeljima izdatke koje su imali jer su decu morali da salju na preskupu rekreativnu nastavu, na Kopaonik, Zlatibor?!

Zahtevam da se utvrdi odgovornost za katastrofalno stanje u Divljani.

Da li je to gradski većnik, direktor ili kompletno gradsko rukovodstvo, javnost to mora da zna.

Zahtevam da se nakon utvrđivanja odgovornosti o tome izvesti javnost, a da nakon toga Gradsko veće predloži smenu odgovornih.

Građani moraju da znaju ko je taj ko je odgovoran za jedno ovakvo stanje u ustanovi Divljana, nekad najpopularnijeg dečijeg odmarališta.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niški DS traži odgovornost za stanje u “Divljani”, ne samo preuzimanje

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2019

Nakon odluke Gradskog veća da rebalansom budžeta izdvoji 15 miliona dinara za spasavanje ustanove “Divljana”, lider niških demokrata Miodrag Stanković traži da se utvrdi ko je odgovoran za, kako ga opisuje, katastrofalno stanje u kojem se nalazi ovo odmaralište i njegovi zaposleni.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.