DANAS SLAVIMO ISUSOVE BABU I DEDU: Teraće vas MALER cele godine ako ovo uradite!

Izvor: NiskeVesti.rs, 22.Sep.2016, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SLAVIMO ISUSOVE BABU I DEDU: Teraće vas MALER cele godine ako ovo uradite!

Trebalo bi da se izbegavaju svađe, jer ko se u krugu porodice posvađa na današnji dan, teraće ga maler čitave godine

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Joakima i Anu, roditelje presvete Bogorodice Marije, koju su dobili u kasnim godinama.
Sveti Joakim je bio sin Varpafira, iz kolena Judina, i potomak cara Davida. Ana je bila ćerka sveštenika Matana, iz kolena Levijeva, kao i prvosveštenik Aron.
Ana je imala još dve sestre – Mariju >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << i Soviju. Marija se udala u Vitlejem, i rodila Salomiju a Sovija, koja se takođe, udala u Vitlejem, rodila je Jelisavetu, majku Svetog Jovana Preteče.
Joakim i Ana su 50 godina živeli u braku, ali su bili besplodni. Živeli su bogougodno i tiho, i od svih svojih prihoda samo trećinu su upotrebljavali na sebe, drugu su davali siromasima a treću hramu.
Prema narodnim verovanjima, današnji dan bi trebalo da se provede u krugu porodice, a posebno sa roditeljima. Trebalo bi da se izbegavaju svađe, jer ko se u krugu porodice posvađa na današnji dan, teraće ga maler čitave godine.
Opširnije na Telegraf.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.