Čišćenje smeća na 3 lokacije u Nišu u nedelju kao deo akcije Zavrni rukave

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 12:34

Čišćenje smeća na 3 lokacije u Nišu u nedelju kao deo akcije "Zavrni rukave"

Akciji masovnog čišćenja smeća "Zavrni rukave“ koju u nedelju, 25. aprila, širom Srbije organizuje "Eko straža“ pridružila se i "Eko gerila Niš" koja je zakazala tri akcije - uklanjanje divlje deponije na kraju ulice kod Hitne pomoći, čišćenje okoline vrtića "Vilin grad" u naselju Čalije i čišćenje smeća kod stadiona "Železničar".

Iz "Eko gerile Niš" pozivaju građane da u 12 sati dođu kod pešačkog prolaza ispod pruge, na kraju ulice Vojislava Ilića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gde se nalazi jedna divlja deponija.

Zavrnimo rukave i očistimo je. Budite i Vi deo društvene ekološke kampanje "Zavrni rukave" koja će tog dana okupiti veliki broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa, na preko 50 lokacija širom Srbije. Dajmo svoj doprinos čistijem gradu i lepšoj životnoj sredini - poručuju iz ove grupe.

U isto vreme, u podne, čistiće se i prostor ispred stadiona "Železničar" gde takođe ima smeća, dok je u 10 sati zakazano čišćenje okoline vrtića "Vilin grad".

Vrtić "Vilin grad" se nalazi u jako lepom i mirnom kraju u naselju Čalije. Ali tik uz vrtić je i jedna manja deponija i gomila smeća. Dođite da to očistimo i učinimo deci iz ovog naselja da dobiju lepše mesto za igru - kažu iz "Eko gerile".

Iz "Eko gerile" kažu da su džakovi i rukavice za sve one koji žele da se priključe ovoh ekološkoj akciji obezbeđeni, ali da građani treba da ponesu zaštitne maske i apeluju da se si pridržavaju protivepidemijskih mera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedeljno čišćenje na više od 50 lokacija u Srbiji

Izvor: Danas, 23.Apr.2021

Ekološki problemi pogađaju sve ljude i jedino se zajedničkim naporima mogu rešiti, kažu za Danas iz Inicijative Očisti kraj, povodom akcije čišćenja „Zavrni rukave“, koja će u saradnji sa organizacijama Eko straža, Trash Hero, Nije blam da čistiš sam i drugih, biti organizovana u nedelju,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.