Nedeljno čišćenje na više od 50 lokacija u Srbiji 1Foto: Očisti kraj

Ekološki problemi pogađaju sve ljude i jedino se zajedničkim naporima mogu rešiti, kažu za Danas iz Inicijative Očisti kraj, povodom akcije čišćenja „Zavrni rukave“, koja će u saradnji sa organizacijama Eko straža, Trash Hero, Nije blam da čistiš sam i drugih, biti organizovana u nedelju, na više od 50 lokacija širom Srbije.

U tom cilju jednom mesečno organizujemo akcije čišćenja širom Srbije. U razgovoru sa drugim ekološki osvešćenim ljudima razmenjujemo mišljenje povodom rešavanja problema, a zajedničkim nastupima na društvenim mrežama pokazujemo da čistiti svoj kraj ili grad jeste jedan od najvećih primera patriotizma. Čista životna sredina, čist vazduh su egzistencijalna pitanja koja zahtevaju pažnju kako građana tako i institucija, rekli su za Danas.

Cilj akcije je da podigne svest kod građana o važnosti zaštite životne sredine, ali i da utiče na institucije da počnu da rešavaju problem komunalnog otpada, divljih deponija i sveukupnog smeća.

– Inicijativa Očisti kraj nastala je u julu prošle godine sa ciljem da se najpre očisti kraj u kom živimo, Braće Jerković, i damo primer i drugim naseljima da pokrenu slične inicijative kako bi nam grad bio čistiji i kako bi se izvršio pritisak na institucije da rade svoj posao – ukazuju iz ove inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari