Bulatović: Početkom avgusta hotel “Nais” ponovo otvara svoja vrata

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jul.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović: Početkom avgusta hotel “Nais” ponovo otvara svoja vrata

Nakon 7 godina propadanja, renovirani hotel “Nais”, koji je delimično u vlasništvu ćerki funkcionera SPS i pomoćnika ministra spoljnih poslova Ivice Tončeva, prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića trebalo bi početkom avgusta ponovo da prima goste.

Ovog leta je, sudeći po informacijama na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu grada, jedna od glavnih obaveza gradonačelnika Niša postao i obilazak gradilišta.

Iako ni u jednom dokumentu i zakonu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ne piše da on to mora da radi, niti da je to u njegovom opisu posla, on je obišao i radove na izgradnji privatnog hotela “Nais”.

Objekat poznat svima koji su makar jednom prošli auto-putem Beograd - Niš, poprima novi sjaj, a gradonačelnik na svojim profilima na društvenim mrežama najavljuje njegovo otvaranje.

Početkom avgusta Niš će dobiti još jedan reprezentatvini hotelski objekat. Tada će biti otvoren Hotel Nais, višedecenijski simbol našeg grada, koji će, pored kapaciteta za tranzitni turizam, imati i veliki potencijal za organizaciju kongresa, konferencija i sličnih velikih manifestacija - napisao je Bulatović.

Kako kaže, u ovom objektu posao bi moglo da nađe 150 ljudi.

Pored novih radnih mesta, ovo je za Grad Niš veliki iskorak u obogaćivanju turističke ponude i podizanju kapaciteta grada kao kongresnog i manifestacionog centra juga i istoka Srbije - rekao je Bulatović.

Podsetimo, “Nais” je poslednje goste ispratio u oktobru 2012. godine i to kao privatni hotel, jer je još 2003. kao deo Srbijaturist-a prodat kompaniji Uniworld, čiji je vlasnik bio Srba Ilić.

Poslednji put je privatizovan 2016. godine kada ga je od Ilićeve firme kupio konzorcijum koji su činili surdulička Trgogradnja i još dve osobe, po ceni od 135 miliona dinara.

Od početka se spekulisalo da Ivica Tončev stoji iza te kupovine, a to je postalo jasno 2017. kada su kao suvlasnici, umesto Trgogradnje, upisane Tončevljeve ćerke Aleksandra i Marija.

Međutim, Tončev je i tada tvrdio da sa tim nema veze, jer su, kako je rekao, obe ćerke punoletne, a jedna od njih je u to vreme radila i u Ministarstvu gde i njen otac.

Američka kompanija Uniworld, čiji je vlasnik Srba Ilić, kupila je Srbijaturist sa hotelima “Nais”, “Ambasador”, “Park”, “Ozren” i “Partizan” 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije, država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da Uniworld nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka.

Nakon toga, Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati Srbijaturist, ali i isplati 3 miliona evra odštete.

Početkom 2012. Srbijaturist je i zvanično vraćen Srbi Iliću sa svim hotelima, a on je oglasio njihovu prodaju.

Jedino je renovirao hotel “Niš” koji je kratko radio kao hotel “Grand”, ali je zbog dugova prodat Novici Tončevu koji ga je renovirao i danas on posluje pod imenom "New city" hotel.

Hotel “Ambasador” je prodat “My place” grupi koja već ima istoimeni hotel na Nišavskom keju. "Ambasador" je takođe renoviran i odnedavno ponovo radi.

2014. godine Raveks grupa kupila je hotel "Park" koji se i dalje sređuje i još nije počeo sa radom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Čuveni hotel "Nais" počinje sa radom početkom avgusta, gradonačelnik obećao 150 radnih mesta

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Jul.2019

 "Početkom avgusta Niš će dobiti još jedan reprezentatvini hotelski objekat", izjavio je gradonačelnik Bulatović u svojoj letnjoj kampanji obilazaka radova, prvenstveno asfaltiranja ulica u Nišu...Čuveni niški hotel Nais" na auto-putu u pravcu ka Beogradu, nakon privatizacije u vlasništvu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.