Alisa u zemlji čuda i Zlatokosa na repertoaru Pozorišta lutaka

Izvor: RadioCity.rs, 20.Okt.2020, 21:23

Alisa u zemlji čuda i Zlatokosa na repertoaru Pozorišta lutaka

Alisa u zemlji čuda je priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje u zemlju čudesa i na svom putu sureće razne zanimljive ličnosti poput Belog zeca, Šeširdžie, Crna kraljice, Mačka koji se smeje, blizance Diladija i Diladu, Saridana, Bela kraljicu i mnoge druge.
To je priča o odrastanju i sazrevanju koja podstiče želju za igrom i maštom, ali  ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji će svakoga odvesti u svet >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << fantazije i avanture, navode iz pozorišta.
Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Mališani će u nedelju imati priliku da pogledaju još jednu predstavu koja govori o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice, u koju se moglo ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu. Jednoga dana dok je princ jahao šumom, začuo je predivan ženski glas. Prateći ga, stigao je do kule. Kada se uz malo lukavstva popeo do prozora, ugledao je prelepu devojku duge, zlatne kose. Nakon niza komičnih i nežnih momenata, među njima se rodila ljubav.
Divna i dirljiva bajka braće Grim govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi. Slikovita, duhovita, poletna lutkarska igra podseća decu na osnovne ljudske vrednosti i ujedno pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja, navode niški lutkari.
Predstavu je režirala Jelena Đorđević koja i tumači jednu od uloga, a pored nje u predstavi igraju Nataša Ristić, Davorin Dinić i Mladen Milojković.
Nošenje maski u pozorištu je obavezno.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.