Akcija uklanjanja zaostale bombe u naselju Stevan Sinđelić - evakuisano više od hiljadu ljudi

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Apr.2024, 09:18

Akcija uklanjanja zaostale bombe u naselju "Stevan Sinđelić" - evakuisano više od hiljadu ljudi

Oko 1300 stanovnika niškog naselja "Stevan Sinđelić" evakusisano je jutros iz bezbednosnih razloga radi uklanjanja zaostale bombe.

Operativni štab za rukovođenje akcijom uništavanja bombe izdao je naredbu za početak druge faze operacije, koja uključuje neutralizaciju bombe, njeno utovaranje i transport, te na kraju uništavanje na bezbednoj lokaciji van grada Niša.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić, istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da je ova akcija visokorizična, budući da se radi o avio-bombi od 1000 kilograma sa 430 kilograma eksplozivnog punjenja. Samo jedan pripadnik tima za uništavanje eksplozivnih naprava će se uhvatiti u koštac sa ovim izazovom.

"Bomba će pod pratnjom, uz zatvorne ulice biti izmeštena na bezbednu lokaciju mimo grada Niša", dodao je Čaušić, naglašavajući važnost bezbednosti u ovom procesu.

Ova akcija zahteva preciznost, stručnost i odlučnost kako bi se obezbedila sigurnost svih uključenih, kao i šireg područja.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niš: Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja, evakuisani mogu da se vrate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.