28 miliona “Parking servisu” za održavanje javne rasvete u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 09:19

28 miliona “Parking servisu” za održavanje javne rasvete u Nišu

Dok se čeka bankarska garancija “Resalte” i potpisivanje ugovora sa konzorcijumom koji predvodi ova firma, javnu rasvetu u Nišu održava i održavaće Parking servis, čiji je Program prošle nedelje usvojilo Gradsko veće. Za to će iz budžeta dobiti 28 miliona dinara, a brinuće o oko 19.500 svetiljki.

Iako su u ovom javnom preduzeću uporno ćutali i odbijali da odgovore na pitanja novinara, potvrđena je informacija da je Grad odobrio Program održavanja javnog osvetljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Parking servisa za 2021. godinu, iako je izabran privatni partner u ovom poslu.

Sredstva za ove namene su obezbeđena u ukupnom iznosu od 28.000.000,00 dinara, Odlukom o budžetu Grada Niša za 2021. godinu na poziciji 361, ekonomske klasifikacije 425-tekuće popravke i održavanje i to:

1. Za javno osvetljenje - gradsko područje, iznos od 20.000.000,00 dinara;

2. Za javno svetljenje - seosko područje, iznos od 8.000.000,00 dinara - piše u rešenju.

Nadzorni odbor preduzeća je Program doneo još 28. januara ove godine, a Gradsko veće ga je usvojilo tek 5. aprila.

Kako piše u Programu, poslovi održavanja podrazumevaju zamenu svetlećih tela, čišćenje svetlećih tela, zamenu savremenijim, postavljanje vazdušnih niskonaposnkih vodova i postavljanje stubova različitih standarda.

U okviru ove delatnosti potrebno je održavati oko 19.500 svetlosnih izvora na gradskom i seoskom području i oko 450 km vazdušnih i podzemnih kablovskih vodova - piše u obrazloženju.

Podsetimo, ovo javno preduzeće je i prethodnih godina radilo ovaj posao, ali je bilo planirano da to preuzme konzorcijum oko slovenačke Resalte u sklopu javno-privatnog partnerstva.

Ugovor je trebalo da bude potpisan na 15 godina, a Slovenci bi trebalo i da zamene postojeće sijalice LED svetlima.

Ipak, to je kako su rekli u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i dalje na čekanju, jer su od Resalte tražene bankarske garancije, a treba da se potpiše i protokol sa EPS-om.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Parking servis dobija 28 miliona dinara za održavanje javne rasvete u Nišu

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Za održavanje javne rasvete u Nišu JKP “Parking servis” dobiće 28 miliona dinara. S obzirom na to da se čeka bankarska garancija “Resalte” kao i potpisivanje ugovora sa konzorcijumom koji predvodi ova firma iz Slovenije a koja je trebalo da obavlja ovaj posao, Gradsko veće je odlučilo da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.