Parking servis dobija 28 miliona dinara za održavanje javne rasvete u Nišu

Za održavanje javne rasvete u Nišu JKP “Parking servis” dobiće 28 miliona dinara. S obzirom na to da se čeka bankarska garancija “Resalte” kao i potpisivanje ugovora sa konzorcijumom koji predvodi ova firma iz Slovenije a koja je trebalo da obavlja ovaj posao, Gradsko veće je odlučilo da će i dalje Parking servis brinuti o javnoj rasveti.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

11:34

Parking servis dobija 28 miliona dinara za održavanje javne rasvete u Nišu
Foto: milan noga/shutterstock

Iako je izabran privatni partner slovenački “Resalte”, Grad je odobrio Program održavanja javnog osvetljenja Parking servisa za 2021. godinu.

Odlukom o budžetu Grada Niša za 2021. godinu, u rešenju se navodi da su sredstva za održavanje javne rasvete obezbeđena u ukupnom iznosu od 28.000.000,00 dinara. Od toga 20 miliona dinara obezbeđeno je za javno osvetljenje na gradskom području, a 8 miliona na seoskom.

U Programu se navodi da poslovi održavanja podrazumevaju zamenu svetlećih tela, čišćenje svetlećih tela, zamenu savremenijim, postavljanje vazdušnih niskonaposnkih vodova i postavljanje stubova različitih standarda, prenosi naissus.info.

Inače JKP “Parking servis” je i ranije obavljao ovaj posao, ali je bilo planirano da to preuzme konzorcijum oko slovenačke “Resalte”, a u okviru javno-privatnog partnerstva.

Oni bi trebalo da postojeće sijalice zamene LED svetlima, a ugovor je trebalo da bude potpisan na 15 godina. Međutim, u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj kažu da je ugovor i dalje na čekanju, jer su od “Resalte” tražene bankarske garancije, a treba da se potpiše i protokol sa EPS-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: