Mlade niške gimnastičarke treće u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade niške gimnastičarke treće u Srbiji

U finalu Pionirske lige Srbije u ženskoj gimnastici u Novom Sadu takmičarke Gimnastičkog kluba Niš osvojile su treće mesto u kategoriji do 12 godina, dok su u drugim starosnim kategorijama i bile blizu medalja i postolja.

Mlade niške takmičarke; foto: Gimnastički klub Niš

U kategoriji do 12 godina Petra Spasić, Maša Petrović i Sena Jovanović zauzele su ekipno treće mesto, dok su Stefana Jovanović, Lana Žikić, Nikolija Pavlović i Olga Stamenković u kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do 8 godina bile pete.

Razloga za zadovoljstvo ima, kaže trener ženske sportske gimnastike u klubu Niš Emilija Petković.

Devojčice su ostavile dobar utisak u Novom Sadu i pokazale da će se već sledeće godine uključiti u oštriju borbu za medalje. Šteta je što i ovom prilikom nisu osvojile neku od medalja u pojedinačnoj konkurenciji, jer su bile veoma blizu. Najvažnije je da su uspešno savladale predviđene vežbe, što je odlična osnova za dalji rad – rekla je Emilija Petković.

Stefana Jovanović je bila četvrta u preskoku do 8 godina, a isto mesto osvojila je Marta Jovanović na gredi u konkurenciji do 10 godina.

Petra Spasić je bila 5. u parteru (do 12 godina), a šesta mesta zauzele su Lana Žikić u preskoku i Nikolija Pavlović u parteru.
Pogledaj vesti o: Nikolija Jovanović

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.