Takmičenje mladih inženjera Srbije prilika da se pokažu pred poslodavcima

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje mladih inženjera Srbije prilika da se pokažu pred poslodavcima

Na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu od 7. do 11. marta šesti put za redom održaće se EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera, u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd. Osim što je mladim inženjerima omogućena prilika da pokažu svoje znanje i veštine u okviru takmičarskog dela, po prvi put organizovan je i edukativni program kako bi se mladima pružilo dodatno obrazovanje na polju neformalnih veština i aktuelnih inženjerskih tema.

Takmičenje je prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, da kroz timski rad primene teorijsko znanje na rešavanje konkretnog problema.

Najbolje ekipe se kvalifikuju za učešće na Regionalnom inženjerskom takmičenju - EBECBalkan (Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Sofiji, odakle se pobednici šalju na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC - European BEST Engineering Competition) u Varšavi.

Edukativni karakter Dana Inženjera odvijaće se kroz sledeće celine: "Upoznaj budućnost" - Predstavljanje kompanija - Studenti će putem prezenatcija predstavnika kompanija i razgovora sa njima čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje. Pored toga biće organizovana predavanja na aktuelne teme iz oblasti inženjerstva, koja će držati eminentni stručnjaci.

"Probudi kreativnost" - Sajam nauke - Profesori i studenti sa Univerziteta u Beogradu će prezentovati svoje naučne radove i održati predavanja iz svojih oblasti, kako bi se promovisala inžinjerska dostignuća talentovanih studenata.

"Budi uspešan" - BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija...

Cilj ovih projekata je da se studenti pripreme za buduće radno okruženje, a poslodavcima obezbede kvaliteniji budući kadrovi. Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Takmičenje mladih inženjera Srbije prilika da se pokažu pred poslodavcima

Izvor: Dzungla.org, 18.Feb.2013

Na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu od 7. do 11. marta šesti put za redom održaće se EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera, u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd. Osim što je mladim inženjerima omogućena prilika da pokažu svoje znanje i veštine u okviru takmičarskog...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.