Pet medalja za mlade fizičare na Međunarodnoj olimpijadi u Tel Avivu

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet medalja za mlade fizičare na Međunarodnoj olimpijadi u Tel Avivu

Svih pet srednjoškolaca iz Srbije, koji su uz podršku kompanije NIS učestvovali na 50. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, održanoj od 7-15. jula ove godine u Tel Avivu, osvojili su medalje i to dve srebrne i tri bronzane.
Srebrne medalje osvojili su Aleksa Milojević iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Dimitrije Pavlov iz Gimnazije „Vuk Karadžić” u Loznici, dok su bronzane medalje osvojili Dobrica Jovanović, Aleksandar Stanojčić i Bogdan Rajkov, svi iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Ekipu Srbije vodili su docent dr Vladan Pavlović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i profesor dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu, prenosi Politika. Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizike učestvovalo je 360 učenika iz 78 zemalja. Ekipu Srbije predstavljali su pobednici Srpske fizičke olimpijade, čije je održavanje, kao i odlazak tima na međunarodno takmičenje, sedmu godinu zaredom podržala kompanija NIS kroz svoj program „Energija znanja”. Za sedam godina saradnje sa stručnim i naučnim društvima, NIS je do sada podržao 38 srpskih i međunarodnih olimpijada znanja iz prirodnih nauka, a sa tih međunarodnih takmičenja srpski olimpijci su do sada doneli 82 medalje, od čega čak 33 medalje iz fizike.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.