Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 05:59

Лавров: Запад без озбиљног предлога о Украјини; Залужњи: Кијев наставља са офанзивним акцијама

Рат у Украјини – 490. дан. Западне земље још нису дале озбиљне предлоге за решење сукоба у Украјини, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужњи тврди да одбрамбене снаге Украјине настављају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да спроводе офанзивне акције и да напредују.
Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужњи је током телефонског разговора са председавајућим Здруженог генералштаба САД генералом Марком Милејем рекао да украјинске снаге настављају да спроводе офанзивне акције и да су оствариле напредак.
Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да је неуспела побуна у Русији прошлог викенда ослабила председника Владимира Путина, али да је нејасно колико ће утицати на то Кремљ да повуче трупе из Украјине како би омогућио мировне преговоре.
Западне земље још нису дале озбиљне предлоге за решење сукоба у Украјини, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Москва је, каже, увек истицала да је спремна да размотри све предлоге који су озбиљне природе.
Украјинске власти ухапсиле су мушкарца кога су оптужиле да је помогао руској војсци да усмери ракетни напад на Краматорск, у којем је погинуло најмање једанаест, а рањено више од шездесет људи.
Володимир Зеленски рекао је да Украјина неће прихватити ниједну мировну "варијанту“ која омогућава да рат Русије против његове земље постане замрзнути сукоб.
Вероватноћа да ће се Русија повући из споразума о црноморском житу у јулу и даље је велика, иако се разговори настављају, наводи у среду РИА Новости, цитирајући анонимни извор, преноси Ројтерс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.