Ubica pasa pronađen na plaži Australije: Da li znate koje je ovo stvorenje? FOTO

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubica pasa" pronađen na plaži Australije: Da li znate koje je ovo stvorenje? FOTO

Na plaži u Australiji pronađeno je stvorenje koje po mišljenju mnogih koji su delili ovu fotografiju na društvenim mrežama izgleda kao vanzemaljac.

Čovek koji ga je slikao zatražio je na Fejsbuku da mu prijatelji kažu o čemu se radi, a dobio je savet da stvorenje stavi u plastičnu kesu i potom baci.

"Ne diraj ga, to je ubica pasa", glasio je komentar.

Profesor Kalum Braun sa Univerziteta Mekvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objasnio je naknadno da je u pitanju životinja koja se zove morski zec koji, kako on on kaže, pušta ljubičasti pigment kada je uznemiren.

"Mogu da budu blago otrovni, u zavisnosti od toga šta su pojeli", kaže profesor Braun.

Veruje se da su morski zečevi slični oktopodima, jer i jedni i drugi koriste mastilo da bi se odbranili kada se osećaju ugroženo, piše Unilad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.