NLO uleteo u Poljsku: Doleteo iz pravca Belorusije

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 11:43

NLO uleteo u Poljsku: Doleteo iz pravca Belorusije

Neidentifikovani objekat koji je uleteo u poljski vazdušni prostor iz pravca Belorusije najverovatnije je bio izviđački balon.

Ovo je danas saopštilo poljsko Ministarstvo odbrane na Tviteru.

NATO članica Poljska je u povišenom stanju pozornosti zbog povremenog kršenja njenog vazdušnog prostora otkako je izbio rat u Ukrajini, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incidenata u novembru i decembru, a neki od projektila pali su i na njenu teritoriju, navodi Rojters.

"Centar za vazdušne operacije primetio je pojavljivanje objekta u poljskom vazdušnom prostoru, koji je doleteo iz pravca Belorusije. Verovatno se radi o izviđačkom balonu", saopštilo je Mininstarstvo odbrane na Tviteru i dodalo da je radar izgubio kontakt sa objektom u blizini grada u centralnoj Poljskoj, Ripinu.

Portparol poljske Teritorijalne odbrane rekao je da je potraga za objektom u toku.

Ruske i beloruske vlasti zasad nisu bile dostupne za komentar.

Nakon što su dva poljska državljanina ubijena u novembru, u blizini granice sa Ukrajinom, za šta je Varšava ocenila da je u pitanju pogrešno ispaljeni ukrajinski protivvazdušni projektil, i otkrića vojnog objekta na severu Poljske u aprilu, pitanje nacionalne bezbednosti postalo je glavna tema u toj zemlji uoči izbora kasnije ove godine, dodaje britanska novinska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.