JOKIĆ JE VANZEMALJAC: Srbin demontirao Lejkerse i surovim tripl-dablom ispisao istoriju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 07:47

JOKIĆ JE VANZEMALJAC: Srbin demontirao Lejkerse i surovim tripl-dablom ispisao istoriju (VIDEO)

Moćna partija najboljeg igrača Denvera.

Nikola Jokić nastavio je da pomera granice u prvom meču finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA.

Denver je savladao LA Lejkerse 132:126, a centar Nagetsa je bio najzaslužniji što je njegov tim poveo sa 1:0 u seriji.

Jokić je za 42 minuta na terenu zabeležio 34 poena, 21 skok i 14 asistencija uz sjajan procenat šuta. Pogodio je 12 od 17 šuteva iz igre, tri od tri za tri poena, a bio je gotovo nepogrešiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa linije za slobodna bacanja 7/8.

Srbin je postao prvi igrač u istoriji koji u plej-ofu ima više od jedne utakmice u kojoj je zabeležio najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Ovo mu je bio šesti tripl-dabl u sezoni na 11 utakmica, a bolji učinak u jednoj sezoni ima samo Vilt Čemberlen (7).

Denver je odigrao savršeno prvo poluvreme i na veliki odmor otišao sa 18 poena prednosti, međutim Lejkersi se nisu predali i u finišu uspeli da smanje na samo tri poena zaostatka na tri minuta do kraja.

Jokić je tada uzeo stvari u svoje ruke realizovao tri slobodna bacanja kojim je Denver odbio nalet gostiju.

Srpski as je postao prvi igrač u poslednjih 25 godina koji je u svakoj čletvrtini imao 10 skokova i pet asistencija u plej-of meču i nema sumnje da je najveći adut tima iz Kolorada u borbi za šampionsko prstenje.

Trener Denvera Majkl Meloun je koristio samo osam igrača i svi su opravdali poverenje. Džamal Marej je ubacio 31 poen, Kentavijus Kaldvel Poup 21, Majkl Porter Junior 15, Eron Gordon 12, dok je Brus Braun sa klupe zabeležio 16 poena.

Sa druge strane, najefikasniji u Lejkersima je bio Entoni Dejvis sa 40 poena uz 10 skokova, dok je Lebron Džejms zabeležio 26 poena, 12 skokova i devet asistencija.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.