Da li je poruka vanzemaljaca ugrađena u naš DNK kod?

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je poruka vanzemaljaca ugrađena u naš DNK kod?

Odgovor na pitanje da li smo sami u kosmosu mogao bi da nam se nalazi ispred nosa ili, doslovnije, unutar svake ćelije našeg tela.

Da li naši geni nose inteligentno dizajnirani „pečat proizvođača” u sebi, ispisan eonima ranije na nekom drugom mestu naše galaksije? Ta „dizajnerska etiketa” bi mogla da bude neizbrisiv pečat nadmoćne vanzemaljske civilizacije koja je nastala milinoma ili milijardama godina pre nas, prenosi Discovery.com.

Vladimir I. Ščerbak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Narodnog univerziteta al-Faravi u Kazahstanu i Maksim A. Makukov sa Astrofizičkog instituta Fesenkov, izneli su u svom radu hipotezu da je inteligentni signal ugrađen u naš genetski kod i da je reč o matematičkoj i semantičkoj poruci koja nije uvrštena u Darvinovu teoriju evolucije.

„Kada se jednom ugradi, šifra bi mogla da bude nepromenjena zauvek, zapravo to bi mogla da bude najdugotrajnija poznata konstrukcija. Ona predstavlja izvanredno pouzdano skladište za inteligentni potpis. Jednom kada je genom prikadno upisan, potpis će ostati zamrznut u ćeliji i prenosiće se kroz njeno potpomstvo i saim tim biti neuništiv u vremenu i prostoru”, pišu naučnici.

Oni zatime pružaju detaljnu analizu kako ljudski genom sadrži temeljnu uređenost u mapiranju između nukleotida DNK i amino kiselina što ih je dovelo do smelog zaključka: da je genetski kod „izumljen van solarnog sistema pre nekioliko milijardi godina”.

Ova izjava podržava ideju „panspermije”, hipoteze da život postoji širom univerzuma i da može biti prenošen sa jedne na drugu lokaciju tj. da je svuda „posejan”.

Rad Ščerbaka i Makukova objavljen je u stručnom čaospisu Icarus a delom ga je finansiralo Ministarstvo obrazovanja i nauke Republike Kazahstan.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je poruka vanzemaljaca ugrađena u naš DNK kod?

Izvor: Dzungla.org, 10.Apr.2013

Odgovor na pitanje da li smo sami u kosmosu mogao bi da nam se nalazi ispred nosa ili, doslovnije, unutar svake ćelije našeg tela. ... Opširnije na Blic online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.