Održan šesti Pozitivan Koncert u Shamrocku

Izvor: BalkanRock.com, 02.Dec.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan šesti Pozitivan Koncert u Shamrocku

Sinoć je u novosadskom klubu Shamrock održan 6. Pozitivan koncert u okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a. Manifestaciju je organizovalo Udruženje Prevent u saradnji sa Udruženjem Remiks, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, u cilju podizanja svesti građana. Nastupili su mladi bendovi Ki iz Kumanova, i Neprijatelj Prelazi Zeku iz Novog Sada.

Za razliku od predhodnih koncerata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << su bili održani u mnogo većem Quarteru, ovogodišnji koncert se održao  u intimnijoj atmosferi kluba Shamrock. Ova odluka se pokazala kao dobro promišljenom, jer je klub bio pun, dok je prošlih godina Quarter u najboljem slučaju bio polupun.

Prvi bend za ovo veče je  kumanovski elektro-pop sastav Ki. Prvi put sam ih slušao na banjalučkom Demo-festu, gde su ostvarili veoma zapažen nastup i ušli u finale. Već na prvo slušanje se izdvajaju od ostalih bendova, pre svega jer sviraju žanr koji kod nas nije toliko popularan, a naročito ne u tako kvalitetnom izvođenju. Nakon demo-festa, nastupili su i na Zaječarskoj gitarijadi gde su poneli titulu najboljeg benda odabranog od strane žirija. Trenutno spremaju prvi album, a izbacili su dva singla koja možete čuti na youtubu.

Imao sam velika očekivanja od ovog benda, iako sam pre toga čuo svega par pesama. Momci su me oduševili, pre svega energijom i stavom. Retko je videti bend koji tako sigurno vlada svakim aspektom zvuka. Njihova zvučna slika  se sastojala iz klasičnog sastava: gitara, klavijature, bas i bubanj, ali je bila obogaćena matricama, efektima na pratećim vokalima, i semplovima. Na sve to dolazi njihov kulerski stav, i seksi bariton Aleksandra Kraljevskog. Odsvirali su svoj set od 45 minuta pred punim lokalom, i publikom koja je prijatno reagovala na pesme koje prvi put čuju.

Nakon njih je došao na red novosadski punk bend Neprijatelj Prelazi Zeku. Iako je bend mlad, njegovi članovi su iskusni muzičari iz različitih pank bendova, te su u kratkom roku se izdigli iznad proseka, kako u tehničko-sviračkom smislu, tako i u popularnosti. Za vreme njihovog nastupa, klub se napunio do kraja, a prvi redovi su bili ispunjeni vernim fanovima, koji su znali sve tekstove pesama i pevali ih u glas sa bendom. Bend očigledno zna iz iiskustva kako da napravi dobre himnične pesme sa inteligentnim tekstom, i zna kako da dopre do publike. Bilo mi je drago videti da većina ljudi zna pesme i pronalazi se u tekstovima. Takođe, zvuk je bio veoma precizan, ali ne previše agresivan, što mi se naročito dopalo. NPZ znaju za meru – kada dovesti publiku do usijanja. Pre kraj, čak dva puta je publika podigla pevača, i onda je on crowdsurfovao i pevao u isto vreme, što je po mom mišljenju bio vrhunac večeri.

Šesti pozitivni koncert je prošao u intimnijoj atmosferi nego prošlih godina, ali zato je kvalitetom se možda čak i izdigao na viši nivo. Pun klub, dva sjajna benda, i odlična atmosfera su obeležila ovo decembarsko veče.



Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Gaming opeNS otvoren u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2017, 13:05

Prvi "Gaming opeNS" u Novom Sadu otvoren je sinoć na četiri lokacije u širem centru grada. Turnirom u Devetom dobu, koje je organizovalo udruženje "Piropteriks", u Omladinskom klubu OPENS i predavanjem o video igrama koje je održao Eipix Academy, počelo je uzbudljivo veče u svetu društvenih i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.