Glumili su ga mnogi, ali postoji jedna PRAVA slika legendarnog Bilija Kida! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumili su ga mnogi, ali postoji jedna PRAVA slika legendarnog Bilija Kida! (FOTO)

Divlji, divlji zapad.

Amerikanci su mnogo filmova snimili o legendi Divljeg zapada, Biliju Kidu (1859 - 1881), poznatijem i kao Vilijam H. Boni. Svakako, jedan od najpoznatijih glumaca koji ga je igrao na velikom platnu je Emilio Estevez, u filmu "Mladi revolveraši" iz 1988. godine.

Ipak, Emilio je malo lepši od originala. Ovako je stvarno izgledao čuveni revolveraš i to je jedina fotografija koja je sačuvana.

Објава коју дели History In >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pictures (@historyphotographed) дана 22. Сеп 2018. у 12:15 PDT

Bili Kid je bio odmetnik od zakona, a ubio je 8 ljudi pre nego što je ubijen u 21. godini. PO legendi, ubio ga je Pet Geret, šerif koji ga je proganjao.

Posle Bilijeve smrti, novine su počele da šire legendu o tome da je mladi revolveraš ipak živ i da i dalje seje smrt, a ime mu se, zahvaljujući tome, sačuvalo do današnjih dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.